Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Cecil'in ölümüne göz yuman rehbere yönelik suçlamalar düştü

        "Aslan Cecil"in ölümüne yol açan turun rehberi profesyonel avcı Theo Bronkhorst'a yönelik suçlamalar mahkeme tarafından düşürüldü.

        Zimbabwe mahkemesi, geçen yıl halktan tepki çeken ve avcılık endüstrisine karşı öfke uyandıran Aslan Cecil'in ölümü ile ilgili suçlanan tur rehberi, profesyonel avcı Theo Bronkhorst'a yöneltilen suçlamaları düşürdü.

        Bronkhorst'un avukatının Güney Afrika haber sitesi News24'e yaptığı açıklamaya göre, Cecil'in ölümüyle sonuçlanan avı engellemediği gerekçesiyle Bronkhorst'a yöneltilen suçlamalar Perşembe günü Zimbabwe mahkemesi tarafından düşürüldü.

        Avukat Perpetua Dube News24'e, "Geçen Ağustos ayında devlet tarafından yöneltilen suçlamalar iptal edildi" dedi.

        Tam bir duruşma yapılmadığını, ancak suçlamaların doğru bir şekilde yöneltilmediğini belirten Dube, "Yargıç da bizimle aynı fikirdeydi, o yüzden suçlamalar düşürüldü" dedi.

        Bronkhorst'un avukatları, av için gerekli evrakları tam olduğu için geçtiğimiz yıl Cecil'i öldüren diş hekimi Walter Palmer'a yönelik suçlamalarda bulunmayacağının ifade edilmesi üzerine, suçlamaların düşürülmesi için başvurmuşlardı.

        Bu av, büyük hayvan avı konusunu göz önüne getirmiş ve Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin tehlike altında olan türler yasasını düzelterek Afrika aslanlarını koruma altına almasına ve vahşi hayvanların ithalatı ile ilgili yasalara kısıtlama getirmesine sebep olmuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ