Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Trump'ın ekibinde çocukları ve damadı da olacak!

        Başkanlık seçimlerinde Demokrat rakibi Hillary Clinton'ı geride bırakarak ABD'nin 45. başkanı seçilen Donald Trump, görevi devralmaya hazırlanıyor. Trump, görevi devralacağı 20 Ocak'a kadar kendisine yardımcı olacak 'geçiş ekibini' kurdu.

        Trump'ın geçiş ekibinde en büyük üç çocuğu Ivanka, Donald Jr. ve Eric Trump ile damadı Jared Kushner de bulunuyor.

        Daha önce geçiş ekibine liderlik edeceği açıklanan New Jersey Valisi Chris Christie'nin bu görevden alındığı belirtilirken, Christie'nin ekipte bulunacağı ancak ekibin liderliğini başkan yardımcısı seçilen Mike Pence'in yapacağı açıklandı.

        Trump'ın geçiş ekibinde bu isimlerin yanı sıra, eski Temsilciler Meclisi Başkanı Newt Gingrich, Trump'ın güvenlik ve istihbarat başdanışmanı Michael Flynn, Alabama senatörü Jeff Sessions, eski New York Belediye Başkanı Rudy Giuliani ve PayPal'ın kurucu ortağı Peter Thiel de bulunuyor.

        Ekibin, Trump'ın kabinesinde yer alacak isimleri seçmesi beklenirken, Trump yaptığı açıklamada; "Ekibimizin görevi çok açık. Washington'daki değişim planlarımızı uygulamaya elverişli en kalifiye liderleri bir araya getirecekler." ifadelerini kullandı.

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ