Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Boko Haram militanları, Çad'da teslim oluyor

        Çad yönetimi, son günlerde yüzlerce terör örgütü Boko Haram militanının teslim olduğunu duyurdu.

        Hükümet tarafından devlet radyosundan yapılan açıklamada, yerel yönetimlerin sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde Nijer ve Nijerya'dan teslim olmak üzere gelen Boko Haram militanlarını Bahira bölgesinde karşılamaya devam ettiği belirtildi.

        Açıklamada, militanların ordunun gözetiminde sivil toplum kuruşları temsilcileri tarafından Bahira bölgesinde bulunan Çad Gölü'ne yakın Baga Sola kentinde karşılandığı ve açlık nedeniyle bitkin bir halde oldukları kaydedildi.

        Açıklamada teslim olan militanların sayısına ilişkin bir bilgi verilmedi.

        Görgü tanıkları, militanların son dönemde yaşam şartlarının "dayanılmaz" bir hale geldiğini, bu nedenle teslim olmayı tercih ettiklerini ifade etti.

        Nijerya'da 2000'li yılların başından beri varlık gösteren, liderleri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından 2009'da kitlesel şiddet eylemleri düzenlemeye başlayan Boko Haram, bölgede 17 bin kişinin ölümüne neden oldu.

        Çok sayıda askerin kaçırılmasından da sorumlu tutulan ve geçen yıldan itibaren eylemlerini ülkenin sınır komşuları Kamerun, Benin, Çad ve Nijer'e de kaydıran örgüt, saldırılarına devam ediyor.

        Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin tarafından örgütle mücadele çerçevesinde oluşturulan ve 10 binden fazla askerle hareket eden Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü (FMM) de Boko Haram'ı yok etmek amacıyla bölgede operasyonlar düzenliyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ