Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İngiltere'de hükümet raporu medyaya sızdı!

        Geçtiğimiz yaz başında yapılan referandum ile AB'den çıkma kararı alan İngiltere, çıkış için henüz bir yol haritası belirleyememiş gibi gözüküyor.

        Hükümet kaynaklarından sızan ve BBC ile The Times'da yayınlanan bir rapor ise, Başbakan Theresa May'in hükümetinde bölünmeler olduğunu ve birlikten çıkış stratejisinin 6 ay içerisinde onaylanmayabileceğini ortaya koyuyor. Başbakan May, Mart sonunda 2 yıl sürecek çıkış sürecinin başlatılacağını belirtirken; raporda sürecin başlatılması için en az bir 6 aya daha ihtiyaç olduğu ifade ediliyor.

        Medyaya sızan ve kabine için bir danışman tarafından hazırlanan raporda, hükümet birimlerinin Brexit ile alakalı 500'den fazla proje üzerinde çalıştığı ve bu projelerin ek olarak 30 bin sivil çalışana ihtiyaç duyabileceği belirtiliyor.

        'Brexit Güncellemesi' başlığını taşıyan raporda, Başbakan May 'sorunları kendi başına çözmek' konusundaki eğilimleri nedeniyle eleştiriliyor ve bu durumun sürdürülebilirliği imkansız olarak tanımlanıyor.

        Raporda hükümetin, Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Brexit Bakanı David Davis ve Uluslararası Ticaret Bakanı Liam Fox bir tarafta, Maliye Bakanı Philip Hammond ve Enerji Bakanı Greg Clark bir tarafta olmak üzere ikiye bölündüğü ifade edilirken, her departmanın bir 'en kötü senaryoya' odaklı bir planı olduğu ancak hükümetin Brexit konusunda genel bir planı olmadığı yönünde eleştiriler yer alıyor.

        Sızan raporun ardından Başbakanlıktan yapılan açıklamada ise, "Bu bir hükümet raporu değil. İçerisinde yer alan iddiaları tanımıyoruz. Brexit'i gerçekleştirmeye ve başarılı bir şekilde sonuçlandırmaya odaklanmış durumdayız." ifadeleri kullanıldı.

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ