Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu ABD Dışişleri Bakanı Kerry, BAE'de

        ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ile Husilerin Yemen'de ateşkes için prensipte anlaştığını bildirdi.

        Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'de gazetecilere açıklama yapan Kerry, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ile Husilerin Yemen'de ateşkes için prensipte anlaştığını ve perşembe günü ateşkesin başlayacağını söyledi.

        Kerry, Yemen'deki tüm tarafların, yıl bitmeden ulusal birlik hükümetinin kurulması için çaba sarf etme konusunda da uzlaşı sağladığını kaydetti.

        Bu arada Yemen Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Mihlafi, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabında yaptığı açıklamada, "Kerry hükümetin bilmediği ve hükümeti ilgilendirmeyen açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalar meşru hükümetten uzak bir şekilde Husilerle anlaşma yaparak barış mesaisini başarısızlığa uğratma arzunu temsil ediyor." ifadelerini kullandı.

        Mihlafi, BAE merkezli Sky News Arabia televizyon kanalına yaptığı açıklamada ise "ABD yönetimi görev süresi sona ermeden bir anlaşma yaparak başarı elde etmek istiyor ki bu sağlıklı bir anlaşma değil." dedi.

        İki günlük bir ziyaret için Umman'ın başkenti Maskat'ta bulunan Kerry, bugün Abu Dabi'ye gelmişti.

        Umman resmi haber ajansı ONA, Kerry'nin BAE ziyaretinde Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid ile görüşeceğine ve bölgenin karşı karşıya kaldığı tehlikeleri ele alacağına yer vermişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ