Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Başkent Washington'da "Trump karşıtı" protesto

        ABD'nin başkenti Washington’da gerçekleştirilen eylemde yaklaşık 3 bin kişi, Trump Otelinden ABD Kongresine kadar yürüyerek Cumhuriyetçi Donald Trump’ın başkan seçilmesini protesto etti.

        Trump'ın ABD'nin 45. başkanı seçilmesinin ardından New York merkezli başlayan protestolar ülke genelinde devam ediyor.

        Washington'da açılışı kısa bir süre önce yapılan Trump Oteli önünde toplanan ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu 3 bin kadar protestocu, Trump aleyhine sloganlar atarak ABD Kongresine kadar yürüdü.

        Kongre önüne gelindiğinde polis, bazı göstericileri göz altına alırken gösteri olaysız bir şekilde sona erdi.

        Trump karşıtı protestoya katılan göstericilerden lise öğrencisi Stephanie Charles, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trump'ın ırkçı yaklaşımlarının ürkütücü olduğunu belirterek, "Herkesin haklarını savunmak için burada eylem yapıyoruz." dedi.

        Chris Jones adlı eylemci de seçim sonuçlarından derin endişe duyduğunu vurgulayarak, ülkesinin korkutucu bir yöne doğru gittiğini iddia etti. Başkanlık seçimlerini kazanan Trump'ın siyasi tecrübesinin olmamasına işaret eden Jones, bunun önemli bir handikap olabileceğini bildirdi.

        Bir başka genç eylemci ise Trump döneminde aşırı sağcı Klu Klux Klan (KKK) gibi örgütlerin güç kazanmasından endişe ettiğini belirterek, "KKK bizi temsil etmiyor; bugün yaşananlar ABD'yi temsil etmiyor." ifadesini kullandı.

        8 Kasım Salı günü yapılan 58. başkanlık seçimlerini, Demokrat rakibi Hillary Clinton'ın önünde kazanan Cumhuriyetçi Trump, 20 Ocak 2017 tarihinde yemin ederek görevine resmen başlayacak.

        Trump'ın "sürpriz şekilde" başkanlık seçimlerini kazanmasını protesto etmek isteyen Trump karşıtı gruplar, başta New York olmak üzere Los Angeles ve Chicago gibi büyük kentlerdeki eylemlerine devam ediyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ