Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu DEAŞ kaçtı, işler açıldı!

        HABERTURK.COM

        2 yıldır DEAŞ işgali altında bulunan Irak'ın Musul kentinde, Irak ordusu ve Peşmerge güçlerinin ortaklaşa düzenlediği kurtarma operasyonu kent merkezinde devam ederken, şehrin DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerinde de hayat yeniden normale dönüyor.

        Musul'un doğusunda yer alan İntisar mahallesindeki tek berberin sahibi olan Ali Beşar da, DEAŞ'ın bölgeden temizlenmesiyle birlikte işinin başına dönmüş görünüyor.

        Reuters'ın haberine konu olan Beşar, DEAŞ'ın mahalleden çıkartılmasıyla birlikte işlerinin açıldığını belirtiyor. Beşar, "İlk geldiklerinde, sakal kesmeyi yasakladılar. Daha sonra ustura ve ipliği. Daha sonra da sakal modeli yapmayı. Her gün yeni bir şey yasaklıyorlardı." sözleriyle DEAŞ gölgesinde geçen günleri özetliyor.

        Beşar, DEAŞ'ın erkekler için saç kesim detaylarını içeren el ilanını gösteriyor ve bir adama sakal dizaynı yaptığı için DEAŞ tarafından gözaltına alınmasını anlatıyor. DEAŞ'tan sonra dükkanının sürekli dolu olduğunu ve insanların sakallarını kestirdiklerini belirten Iraklı berber, bunun DEAŞ militanlarınca halkın arasına karışmak için de yapılabileceğini hatırlatıyor ancak birçok müşterisinin sakalsız halleriyle çok mutlu olduğunu sözlerine ekliyor.

        11 gün süren sokak savaşının ardından DEAŞ'tan kurtarılan İntisar Mahallesi sakinleri, hala bombalı saldırılar ve keskin nişancı atışlarının korkusunu yaşıyor. Mahallede doktor bulunmaması ise en büyük sorun olarak gösteriliyor.

        22 yaşındaki öğrenci Saad, "Burada doktor yok. Biri vurulursa, evinde ölmeyi bekliyor." sözleriyle, kente insani yardım gönderen güçlere doktor çağrısında bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ