Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Mısır'da eski Başbakan Ahmet Şefik'in ülkeye giriş yasağı kalktı

        Mısır'da devrik lider Hüsnü Mübarek dönemi başbakanı Ahmed Şefik'in "ülkeye giriş yasağı bulunanlar listesi"nden çıkarıldığı bildirildi.

        Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kuzey Kahire Ceza Mahkemesi, Mübarek döneminin son başbakanı Şefik'in adının, "ülkeye giriş yasağı bulunanlar listesi"nden çıkarılmasına ilişkin başvuruyu kabul etti.

        Savunma heyetinden avukat Dina Adli Hüseyin, yaptığı basın açıklamasında bu kararın, Şefik'in isterse Mısır'a dönebilmesi için bir izin hükmünde olduğunu ifade etti, kararın temyiz yolunun kapalı olduğunu belirtti.

        Hüseyin, Şefik'in ülkeye giriş yasağı bulunanlar listesinden çıkarılmasına ilişkin başvurunun geçen haziran ayında mahkemeye sunulduğunu kaydetti.

        Şefik'in liderliğini yaptığı Ulusal Kurtuluş Cephesi ise sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, "Şefik'in ülkeye giriş yasağı bulunanlar listesinden çıkarılmasına ilişkin başvurunun kabul edilmesinden çok memnunuz." ifadesini kullandı.

        Başbakan olmadan önce Sivil Havacılık Bakanı olarak görev yapan Şefik, İsmailiyye kentindeki "Ekşi Göl" çevresinde bulunan ve Pilotlar Derneği'ne ait yaklaşık 4 milyon dolar değerindeki "40 bin metrekare araziyi zimmetine geçirmek, kara para aklama, kamu malına zarar verme, haksız kazanç elde etme ve görevini kötüye kullanmakla" suçlanmıştı. Soruşturma kapsamında, Şefik'in adı, ülkeye giriş ve seyahat yasağı listesine alınmıştı.

        Mısır kamuoyunda "Pilotlar arazisi" ve "Kara para aklama" adıyla da bilinen yolsuzluk davasında yargılanan, devrik lider Hüsnü Mübarek döneminin son başbakanı ve eski cumhurbaşkanı adayı Şefik hakkında Kuzey Kahire Ceza Mahkemesince beraat kararı verilmişti.

        Şefik, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapıldığı Haziran 2012'den bu yana Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) yaşıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ