Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Musullu Hristiyanlar, bölgelerinin geri alınmasını kutladı

        Musullu Hristiyanlar, Irak ordusu ve Peşmerge güçleri tarafından Musul'u kurtarma operasyonu kapsamında terör örgütü DEAŞ'tan geri alınan bölgelerdeki evlerine en kısa zamanda dönmek istiyor.

        Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde ağırlıkla Hristiyanların ikamet ettiği Ainkawa semtinde bir araya gelen yüzlerce Musullu Hristiyan, bölgelerinin geri alınmasından dolayı bir kutlama etkinliği düzenledi.

        Özel bir şirketin sponsorluğuyla kapalı spor salonunda gerçekleştirilen etkinliği iki buçuk yıldır evlerinden uzakta yaşayan Hristiyanlar ve onlara ev sahipliği yapan Erbilli vatandaşlar katıldı.

        Etkinliğe katılan Hamdaniye ilçesinin Karakuş kasabasından olduğunu söyleyen Mennan Ahmed adındaki 15 yaşındaki genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "DEAŞ'ın saldırılarından dolayı Erbil'e sığındık. Yaklaşık iki buçuk yıldır Erbil'de yaşam mücadelesi veriyoruz. Hamdaniye kısa bir süre önce geri alındı. En kısa zamanda dönmeyi temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

        Musul'un Başika kasabasından olan Steven Sadık adındaki bir başka Hristiyan genç ise, "Büyük acılar çektik. Evimizden yurdumuzdan uzakta kaldık. Peşmerge güçleri bölgemizi geri aldı. Bence dönme vakti çok yakın" diye konuştu.

        Etkinlikte Süryanice, Arapça ve Kürtçe şarkılar eşliğinde dans eden katılımcılar, gökyüzüne barışı sembolize eden beyaz güvercinler salıverdi.

        Terör örgütü DEAŞ, 10 Haziran 2014 tarihinde Musul'u ele geçirmesinden sonra, kent merkezine 30 kilometre mesafede yer alan Hamdaniye ilçesiyle Başika ve Bertılla kasabalarındaki Hristiyanlar güvenlik tehdidinden dolayı 3 Ağustos tarihinde evlerini terk edip Erbil başta olmak üzere Duhok ve Süleymaniye kentlerine sığınmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ