Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD'de DEAŞ'a katılmak isteyen gence 40 ay hapis

        Terör örgütü DEAŞ'a katılmak için ABD'nin Chicago kentinden Suriye'ye giderken havaalanında yakalanan genç, 40 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        O'Hare Havaalanı'nda 2014 yılında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 20 yaşındaki Mohammed Hamzah Khan'ın "terör" suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle Illinois Kuzey Bölge Mahkemesinde yargılandığı dava, anlaşma ile sonuçlandı.

        Dava kapsamında varılan anlaşmaya göre, 40 ay hapis cezası verilen Khan, tahliye edildikten sonra 7,5 yıl süresince her hafta telefonu, bilgisayarı, e-posta ve sosyal medya hesaplarının incelenmesini kabul etti. Khan ayrıca bu süreçte her sene 120 saat toplum hizmetinde bulunacak.

        Tutuklu kaldığı süre göz önüne alındığında gelecek yıl tahliye edilmesi beklenen Khan'ın üniversitede öğrenim göreceği öğrenildi.

        Mohammed Hamzah Khan, 2014 yılında Suriye'ye giderken iki küçük kardeşiyle O'Hare Havaalanı'nda gözaltına alınmıştı. Kardeşleri serbest bırakılan Khan, "terör" suçlamasıyla tutuklanmıştı. Gencin annesi Zarine Khan, sosyal medya aracılığıyla oğlunun "beyninin yıkandığını" açıklamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ