Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Maymun kavga çıkardı: 20 ölü, 50 yaralı!

        Libya'da bir maymun yüzünden başlayan kavga aşiretler arası savaşa dönüştü. Sabha şehrinde gerçekleşen olayda, Gazazefe aşiretinin bir üyesinin maymunu, Evlad Süleyman aşiretinden bir kız öğrenciye saldırdı. Maymunun genç kızın üzerine atlayarak ısırması ve başörtüsünü çıkarması, 5 gündür devam eden çatışmaların fitilini ateşleyen olay oldu.

        Maymunun saldırısının ardından Evlad Süleyman aşiretinden bir kişi önce maymunu daha sonra da Gazazefelerden 3 kişiyi öldürdü. Yaşanan olayların ardından iki aşiret arasında çatışmaların şiddeti arttı. Tank ve havan toplarının kullanıldığı çatışmalarda şu ana kadar 20 kişi öldü, 50 kişi yaralandı.

        Belediye Meclisi ve ordu, taraflara ateşkes çağrısı yapan açıklamalar yayınlarken, iki kabilenin daha önce de karşı karşıya geldiği ancak olayların hiç bu noktaya ulaşmadığı belirtildi.

        100'den fazla aşirete ev sahipliği yapan Libya'da, bazı aşiretler Tunus ve Mısır'la olan sınırları kontrol edecek kadar güçlü konumda bulunuyor. Yıllardır aralarında yüksek tansiyon bulunan aşiretlerin çok azı politik faaliyetler yürütüyor.

        Libya'nın en büyük ve en silahlı aşiretlerinden ikisi olarak kabul edilen Gazazefe ve Evlad Süleyman aşiretleri arasındaki düşmanlık Kaddafi dönemine kadar uzanıyor. Kendisi de Gazazefe aşiretinin mensuplarından olan Kaddafi'nin, Süleyman aşireti mensupları tarafından sevilmediği belirtilirken; Gazazefe aşiretinin mensupları Süleyman aşiretini Kaddafi'yi devirmek için komplo kurmakla suçluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ