Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Emekli turistleri taşıyan otobüs devrildi: 18 ölü

        Tayland'ın kuzey bölgesindeki Uttaradit eyaletinde, turistleri taşıyan otobüsün şarampole devrilmesi sonucu 18 kişi öldü.

        Bangkok Post'un haberine göre, özel bir şirketin emekli turistler için başkentten Phrae'ye düzenlediği turun dönüş yolunda, otobüs yoldan çıkarak 70 metre derinliğindeki şarampole devrildi. Kazada, yolculardan 18'i hayatını kaybetti, 20'si de yaralandı.

        Bölge polis sözcüsü Ratchata Sroikaew yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde meydana gelen kazada yaralananların bölge halkı ve kurtarma ekipleri tarafından halatlarla yukarı çekildiğini söyledi.

        Kazadan yaralı kurtulan şoför ile yardımcısının, otobüs yuvarlanmadan önce dışarı atladığını kaydeden sözcü Sroikaew, kurtarma çalışmalarına çeşitli kurumlardan yaklaşık 200 kişinin katıldığını aktardı.

        Olay yerinde incelemelerde bulunan Uttaradit Valisi Pipat Ekpapan da, olumsuz bölge şartları ve otobüsün tek çıkışı bulunmasının kurtarma çalışmalarının saatlerce sürmesine neden olduğunu belirtti.

        Vali Pipat, otobüsün daha aşağı yuvarlanmasını engellemek için kurtarma çalışmalarına orduya ait 2 vincin destek verdiğini vurguladı.

        Polis yetkilileri, soruşturma kapsamında, Uttaradit Hastanesi'nde tedavi altına alınan şoför ve diğer yaralıların ifadelerine başvurulacağını bildirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ