Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Trump'tan iklim değişikliği konusunda 'U dönüşü' geldi!

        ABD'nin 45. başkanı seçilen Donald Trump, Hillary Clinton soruşturması hakkında söylediklerinden sadece bir kaç saat sonra bir başka önemli konuda 'U dönüşü' yapacağının sinyallerini verdi.

        Seçim dönemi boyunca Hillary Clinton'ın e-mail skandallarının peşini bırakmayacağını ve Clinton'ı yargılatacağını söyleyen Trump, dün bu dosyadan vazgeçtiğini açıkladı.

        Bu açıklamadan saatler sonra, sürekli olarak kendisine karşı adil olmamakla suçladığı 'The New York Times'ı ziyaret eden Donald Trump, gazetecilerle yaptığı toplantıda iklim değişikliği ve küresel ısınma konularında da seçimler öncesinde söylediklerinden farklı şeyler söyledi.

        Seçimlerden önce, 'iklim değişikliğinin' uydurma olduğu ve muhtemelen Çin tarafından uydurulduğunu söyleyen Trump, gazetecilerle yaptığı toplantıda; "Evet insanların yaptığı şeyler, iklim değişikliğine neden oluyor olabilir. Ama ne kadar etkiliyor. Bunu değerlendirmek lazım." dedi.

        Trump ayrıca uluslararası iklim değişikliği anlaşmasını bozmak ve devam ettirmek konusunda açık fikirli olduğunu ve henüz bir karar vermediğini belirtti.

        20 Ocak'ta görevi Barack Obama'dan devralacak olan Donald Trump, iklim değişikliği anlaşmasının Amerikan şirketlerine maliyetini incelemeleri gerektiğini ve Amerikan rekabetçiliğine nasıl etki edeceğini değerlendireceklerini belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ