Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 'AP'nin kararı Türkiye için şans'

        Kırgız milletvekilleri, Avrupa Parlamentosunun (AP) kararının, Türkiye'nin önünü açacak bir fırsat olabileceği değerlendirmesinde bulundu.

        İktidardaki Sosyal Demokrat Partisi milletvekili Yevgeniya Strokova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa'nın içeride yaşadığı kriz neticesinde böyle bir tavsiye kararı aldığını belirterek, "Bu karar, Türkiye için bir şans. Türkiye, böylece kendisini korudu." ifadesini kullandı.

        Strokova, AB'ye üye olması halinde Türkiye'de yaşanan gelişmelerin durma noktasına gelebileceği endişesini dile getirerek, Türkiye'nin Avrasya'daki ortaklarıyla güçlü bir ittifak kurabileceğini ifade etti. Strokova, "Türkiye çok güzel ve kendisine yetecek bir ülke." dedi.

        "TÜRKLERİN ÜZÜLMESİNE GEREK YOK"

        Sosyal Demokrat Partisi milletvekili Anvar Artıkov da, Türklerin AP'nin kararına üzülmelerine gerek olmadığının altını çizdi.

        Artıkov, AB'ye girmesi halinde Türk halkının, birlik içinde, mutlu ve konforlu bir hayat süremeyeceğini savunarak, "Türkler ve Avrupalılar birbirinden çok farklı. Bakış açıları ve kültürleri farklı. Türkler için AB bir hedef değil. Türklerin üzülmesine neden yoktur." yorumunu yaptı.

        Anvar Artıkov, AB ile müzakerelerin, Türkiye'nin gelişimini engellediği kanaatinde olduğunu da dile getirdi.

        "TÜRKİYE KAYBETMEMİŞTİR"

        İlerleme ve Kalkınma Partisi milletvekili Junusuulu Altınbek da AP'nin kararını değerlendirirken "Türkiye kaybetmemiştir." dedi.

        AB içindeki sorunları hatırlatan Altınbek, "Almanya, birliğin cüzdanı haline gelmiş durumda. İstediğini talep ediyor. İngiltere birlikten ayrılıyor. Yunanistan'daki sorunlar malum. Avrupa içinde durum parlak değil." ifadesini kullandı.

        Birliğin, Türkiye'yi sığınmacı krizi ve diğer sorunlar nedeniyle, güneyinde bir kalkan olarak gördüğünü belirten Altınbek, "Türk Silahlı Kuvvetleri çok güçlü. Türk ekonomisi çok güçlü. Türkiye tarihi, güçlü bir devlettir. Bunu Osmanlı İmparatorluğu döneminden beri biliyoruz. Türkiye'nin, kendi etrafında ve özellikle Türk dili konuşan devletlerle siyasi bir birlik kurmaya gücü var." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ