Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rıza Sarraf davası ertelendi

        ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delmek için komplo düzenlemek suçlamasıyla New York'ta tutuklu bulunan iş adamı Rıza Sarraf'ın yargılanma tarihi, avukatının isteği üzerine 23 Ocak'tan 16 Ekim 2017 tarihine ertelendi.

        Sarraf, Manhattan Federal Mahkemesi'nde bugün tekrar hakim karşısına çıktı.

        Duruşmada önce Sarraf'ı savunan avukatlık şirketlerinden Kirkland&Ellis'in hem Sarraf'ı hem de Sarraf'ın para transferinde kullandığı bankalardan Bank of America ve Deutsche Bank'ı da temsil ediyor olmasının sorun olup olmayacağı görüşüldü.

        Duruşmada aynı firmanın bu iki banka haricinde Sarraf'ın çalıştığı başka 6 bankayı da temsil ettiğinin anlaşılması üzerine bu konunun diğer bankalarla da görüşüldükten sonra değerlendirilmesine karar verildi.

        Mahkemede söz alan Sarraf'ın avukatlarından Benjamin Brafman, savcılığın dosyaya yeni unsurlar kattığını, İran yaptırımları listesinde olan Mahan Air şirketi ve Sarraf'ın kardeşi Muhammet Sarraf'ın da iddianameye eklendiğini söyledi.

        Savcılığın Türkiye'ye de giderek bazı kişilerle de görüştüğünü, davanın boyutları ve kapsamının büyüdüğünü belirten Brafman, bu nedenle 23 Ocak 2017 olarak belirlenen jürili ilk duruşma tarihinin ertelenmesini istedi.

        Dosyaya giren yeni belgelerle ilgili savunma hazırlamak için daha fazla zamana ihtiyaçları olduğunu anlatan Brafman, gelecek yıl sonbahara kadar süre istedi.

        Hakim Richard Berman, Sarraf'ın da ek süre isteğini teyit etmesi üzerine savcıların muhalefetine rağmen ilk jürili duruşma tarihini 16 Ekim 2017'ye erteledi.

        Söz konusu tarihte, esasa ilişkin jürilerin huzurunda ilk yargılama olacak ancak bu tarihe kadar prosedüre ilişkin konularda Sarraf yine hakim karşısına çıkacak.

        Mahkeme, daha önce Sarraf ve avukatlarının "yargılamayı ev hapsinde bekleme" ve "Konu ABD yargısının alanı dışında olduğu için dava düşsün" taleplerini reddetmişti.

        Sarraf, Mart ayında Miami kentinde havalimanından ABD'ye giriş yaptığı sırada FBI tarafından gözaltına alınmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ