Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Almanya G20 dönem başkanlığını devraldı

        Almanya, bugün itibarıyla G20 dönem başkanlığını Çin'den devraldı. Dönem başkanlığını 2017 yılının kasım ayı sonuna kadar yürütecek Almanya'nın sloganı "Birbirine bağlı bir dünyayı şekillendirmek" olarak belirlendi.

        Almanya'nın G20 başkanlığı gündemi, "istikrarın korunması, gelecekteki yaşayabilirliğin geliştirilmesi ve sorumluluk almak" gibi 3 ana temele dayanıyor. Bu bağlamda Almanya, maliye bakanları ile merkez bankası yöneticileri arasındaki görüşmeler için üç ana odağı, "ulusal ekonomilerin dayanıklılığını güçlendirmek, dijitalizasyonu şekillendirmek ve özellikle Afrika'da yatırımı teşvik etmek" olarak belirledi.

        Buna ek olarak, Almanya önceki dönem başkanı olan Çin'in yaptığı çalışmaları da takip edecek.

        G20 ZİRVESİ 7-8 TEMMUZ TARİHLERİNDE

        Almanya dönem başkanlığındaki G20 Zirvesi, 7-8 Temmuz 2017'de Hamburg'daki fuar alanında gerçekleştirilecek.

        G20 zirvesine kadar, bireysel G20 konularını derinlemesine araştırmak için çeşitli bakanlar toplantısı düzenlenecek. Ayrıca, 2017 yılının ocak-mayıs ayları arasında finans, dış ilişkiler, iş ilişkileri, sağlık, tarım ve dijital politika alanlarından sorumlu bakanlar toplanacak.

        G20, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Çin, Endonezya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, İngiltere, İtalya, Japonya, Kanada, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Türkiye ve Avrupa Birliği Komisyonu’ndan oluşuyor. Küresel nüfusun yaklaşık üçte ikisi G20 üye ülkelerinde yaşıyor.

        Satın alma gücü paritesine göre ayarlanmış olan Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) açısından küresel ekonomik çıktının yüzde 80'ini üreten G20 ülkeleri, ayrıca küresel ticaretin de dörtte üçünü oluşturuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ