Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Donald Trump o tweet'i affetmedi, işten kovdu!

        ABD'de seçim kampanyası döneminde Donald Trump'la yarışan Hillary Clinton ve danışmanlarından John Podesta ile ilgili ortaya atılan ve Demokrat Partili bir çok ismi kapsayan, 'Pizzagate' söylentisinin yankıları sürüyor.

        Sosyal medyada ortaya çıkan ve hızla yayılan kopmlo teorisine göre, Podesta'nın başını çektiği bir grup Washington'da bir pizzacıyı paravan olarak kullanıyor. İddialara göre pizzacıdan şifreli yazışmalarla, tecavüz etmek için küçük çocuk talep ediyorlar ve birbirleriyle de şifreli konuşuyorlar.

        Polis, sosyal medyada seçim döneminde yayılan söylentilerin ardından bir açıklama yayınlayarak iddiaların yalan olduğunu açıklamıştı ancak bu açıklama yeterli olmadı. Pazartesi günü silahlı bir adam, olayı araştırmak için gittiğini söylediği pizzacıyı kurşunladı.

        KURŞUNLAMA OLAYI İŞİNDEN ETTİ

        Olayda ölen ya da yaralanan olmadı ancak Trump'ın iktidarı devralacağı süreci yöneten ekipte yer alan Michael Flynn Junior işinden oldu. Flynn Junior, kurşunlama olayından sonra attığı tweette, "Pizzagate yanlış olduğu kanıtlanana kadar bir hikaye olarak kalacak." ifadelerini kullandı.

        Bu tweetin ardından Flynn Jr.'ın, Trump'ın ekibiyle ilişiği kesildiği belirtildi. Flynn Jr.'ın babası General Michael Flynn, Trump'ın ulusal güvenlik danışmanlığını yapıyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ