Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Rus heyet Karlov'a suikastı incelemek için Ankara'da

        Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a düzenlenen suikastın ardından Rusya'dan bir heyet, incelemeler yapmak üzere Ankara'ya geldi.

        Esenboğa Havalimanı'na indikten sonra 18 kişilik heyetin ilk durağı Karlov'un otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu oldu.

        Karlov'un cenazesi bu sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu'na götürülmüştü.

        Özel bir uçakla gelen Rus heyetin arasında bir savcı, iki geçici güvenlik ateşesi, Rusya Acil Durum Bakanlığı yetkilileri ve elçilik çalışanları için psikologların da yer aldığı belirtildi.

        Rus heyet, Karlov'a düzenlenen suikasta ilişkin soruşturmayı Türk yetkililerle birlikte yürütecek.

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la görüşmesi sırasında yaptığı açıklamada, "Sayın Vladimir Putin'in önerisini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tereddüt etmeden kabul etti ve uzmanlarınız Ankara'ya ulaştı veya ulaşmak üzere." ifadelerini kullanmıştı.

        HEYET ÇAĞDAŞ SANATLAR MERKEZİ'NDE

        Adli Tıp Kurumu'nun ardından 18 kişilik heyetten bazı üyeler, olayın yaşandığı Çağdaş Sanatlar Merkezi'ne gelerek, incelemelerde bulundu.

        Sanat merkezine Rus heyet ile Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı'ndan olay yeri inceleme ekipleri de girdi.

        Rus heyetinden bazı yetkililerin Büyükelçi Karlov'un, bir kısmının saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş'ın otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu'nda kaldığı, diğer heyet üyelerinin olay yerine geldiği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ