Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Dünya'da terör alarmı! 10 binlerce polis sokakta...
        1

        DEAŞ'ın Avrupa'da peşpeşe gerçekleştirdiği terör saldırılarının ardından Avrupa ülkeleri yeni yıl alarmı verdi.

        2

        Birçok Avrupa başkentinde, yeni yıl kutlamaları öncesinde polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

        3

        BERLİN: Ek 4600 polisin görevlendirildiği Alman başkentinde, ağır silahlı polisler meydanlarda nöbet tutuyor. Polis ekipleri, oluşturulan trafik kontrol noktalarında araçları ve çantaları kontrol ediyor.

        4

        Gece boyunca 1 milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen Brandenberg'in de polis kordonuna alındığı görülüyor.

        5

        PARİS: Fransa'nın başkentinde 10.300 kişilik polis, jandarma ve itfaiye gücü yeni yıl kutlamaları için hazır bekletiliyor.

        6

        24 ayrı polis noktasında gerçekleştirilen çanta ve üst aramalarında 1700 polisin görev aldığı belirtilirken, şehir tarihinden bu yana ilk kez 230 özel ajan yılbaşı kutlamaları için şehirde görev yapacak.

        7

        LONDRA: İngiltere'nin başkenti Londra, yılbaşı gecesinde 3000 polisle korunacak.

        8

        Ağır silahlı polis ekipleri, yılbaşı kutlamalarının yapılacağı meydanlarda güvenlik önlemlerini arttırırken, şehir metrosunda da ekiplerin devriye attıkları belirlendi. Polis sayısının gece saatlerinde arttırılması bekleniyor.

        9

        ROMA: İtalyan başkenti de yeni yıl alarmına geçen Avrupa şehirlerinden biri. Roma'da 1000'den fazla üniformalı ve sivil giyimli polisin yılbaşı gecesi görev yapması bekleniyor.

        10

        Roma polisi, Twitter'da başlattığı "Bize el uzat" isimli kampanyayla Romalılardan herhangi bir tehdidi ya da garip durumu polise bildirmelerini istiyor.

        11

        NEW YORK: Avrupa'da peşpeşe gerçekleştirilen kamyonlu terör saldırılarının ardından New York yılbaşına 'kamyonlu savunmayla' giriyor.

        12

        New York polisi, kutlamaların merkezi olması beklenen Times Meydanı'na çıkan stratejik yolların 65 kum kamyonuyla kapatıldığını açıkladı. Şehirde gece boyunca 7000 polisin görev alması bekleniyor.