Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik ABD: İran terörizmin en büyük sponsoru

        Japonya'da temaslarda bulunan ABD Savunma Bakanı James Mattis, 'terörizmin en büyük sponsorunun' İran olduğunu ileri sürdü.

        Yurtdışına gerçekleştirdiği ilk seyahat turu kapsamında Güney Kore ziyaretini tamamlayarak dün Japonya'nın başkenti Tokyo'ya geçen Savunma Bakanı Mattis, ev sahibi ülkenin hükümet yetkilileriyle yaptığı görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantısında İran'ı hedef aldı.

        Mattis, "İran söz konusuysa, bu, dünyada terörizmin tek büyük devlet sponsorudur. Görmezden gelmenin faydası yok, reddetmenin faydası yok." sözlerini kullandı.

        REKLAM

        Pentagon şefi ayrıca, "Şu anda Ortadoğu'daki güçlerimizin sayısının arttırılması için herhangi bir gereklilik görmüyorum." dedi.

        Irak ve Afganistan'ın işgalleri sırasında saha komutanlıkları yürütmüş olan eski General, kuvvet artırımı için her zaman kapasitelerini olduğunu sözlerine ekledi.

        İRAN'DAN FÜZELİ TATBİKAT

        İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri, Simnan kenti kırsalında "Velayet Savunucuları" adlı hava savunma tatbikatına başladığını duyurdu.

        İran Öğrenci Haber Ajansının (ISNA) haberine göre, Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri, Simnanda "Velayet Savunucuları" adlı hava savunma tatbikatına başladı.

        Hava savunma sistemleri, radar, elektronik harp sistemleri ve yerli üretim füzelerin deneneceği tatbikatın 5 gün süreceği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ