Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Sosyal medya Trump'a suikast istiyor! Şoke eden rakam...

        20 Ocak'ta görevi eski başkan Barack Obama'dan devralan Donald Trump, aldığı kararlarla dünyada endişeye neden olurken, ABD içinde de muhaliflerin tepkisini çekiyor.

        Beyaz Saray'daki ilk 15 gününde kitlesel sokak protestolarıyla karşı karşıya kalan Trump hakkında sosyal medyada da öfkeli paylaşımlar yapılıyor. Daily Mail'in sosyal medya analiz sitesi Dataminr'in verilerine dayandırdığı haberine göre, 20 Ocak'tan bu yana Trump'a suikast düzenlenmesini isteyen 12 bin tweet atıldı.

        Konuyla ilgili konuşan eski Gizli Servis ajanı Tim Franklin, tweetlerin başkanı korumak için Gizli Servis tarafından inceleneceğini belirtti ve "Ancak Twitter'da olumsuz yorum yapan herkesin kapısını çalamazlar" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Daha önce ABD'de Trump'a suikast içerikli tweetler atan 24 yaşındaki Zachary Benson ve Heather Lowrey, başkanı tehdit etmekle suçlanmışlardı.

        Kadınlar Yürüyüşü'nde 'Beyaz Saray'ı havaya uçurmak istedim' diyen pop yıldızı Madonna hakkında da soruşturma açıldığı iddia edilmişti.

        ABD TARİHİNİN EN KÖTÜSÜ

        Öte yandan ABD'de yapılan anketler de, Trump'ın ülke içerisindeki desteğinin zayıfladığını gösteriyor.

        Gallup'ın yaptığı ankete göre, ABD halkının yüzde 50'sinden fazlası Trump'ın icraatlerini onaylamıyor.

        Anket sonucuna göre, ABD tarihinde ilk kez bir başkan, görev süresinin ilk 15 gününde halkın yarısından fazlasının onayını alamamış görünüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ