Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi ABD'yle gerilen İran'a, Rusya destek çıktı!

        Kremlin Basın Sözcüsü Dimitri Peskov, İran'ı "terörist devlet" olarak görmediklerini ve ilişkilerini geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

        Peskov, Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'ı "bir numaralı terörist devlet" olarak nitelemesine ilişkin, "Bu yaklaşıma katılmıyoruz. İran ile iyi ilişkilere sahibiz. Ticari ve ekonomik ilişkilerimize değer veriyoruz ve geliştirmeyi umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.

        ABD ile İran ve diğer bazı bölgesel konularda farklı politikalara sahip olduklarına işaret eden Peskov, bu görüş ayrılıklarının iki ülke ilişkilerinin önünde engel teşkil etmemesi gerektiğini belirtti.

        REKLAM

        Peskov, Trump ile mülakat yapan Fox News televizyonu sunucusu Bill O'Reilly'in "Putin bir katil" söyleminin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, Amerikan kanalından özür beklediklerini kaydetti.

        ABD'YE NÜKLEER ANLAŞMA UYARISI

        Öte yandan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov da ABD ile İran arasında gerilen ilişkilerle ilgili açıklama yaptı.

        Ryabkov, Başkan Trump'ın memnun olmadığı nükleer anlaşmanın yeniden tartışmaya açılmasının çok tehlikeli olduğunu söyledi. Ryabkov, "Bozulmayan bir şeyi tamir etmeyi deneme" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ