Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Donald Trump arasında ilk görüşme gerçekleşti

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesinde ABD Başkanı Donald Trump, "ABD'nin, stratejik bir ortak ve NATO müttefiki olarak Türkiye'ye desteğini" bir kez daha vurguladı.

        Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasındaki telefon görüşmesinin detayları paylaşıldı.

        ABD ile Türkiye arasındaki ilişkinin "yakın" ve "uzun soluklu" olarak nitelendiği açıklamada, "iki liderin, terörün her türlüsüne karşı mücadeleye bağlı olduklarına" vurgu yapıldı.

        REKLAM

        Açıklamada, "Başkan Trump, ABD'nin, stratejik bir ortak ve NATO müttefiki olarak Türkiye'ye desteğini bir kez daha vurguladı ve Türkiye'nin DEAŞ karşıtı kampanyaya katkılarını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti." ifadelerine yer verildi.

        Erdoğan ile Trump'ın görüşmesinde, terörden arındırılmış güvenli bölge, mülteci krizi ve terörle mücadele başlıkları da gündeme geldi.

        Görüşmenin samimi ve olumlu bir atmosferde gerçekleştiği kaydedildi.

        Öte yandan El Bab ve Rakka'da ortak hareket edilmesi için mutabakata varıldığı da bildirildi.

        Erdoğan Trump'a, PKK ile mücadelenin önemine dikkat çekti, ABD'nin PYD/YPG'ye destek vermemesi gerektiğini söyledi.

        Cumhurbaşkanlığı kaynakalrından alınan bilgiye göreCumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’a başkanlık görevinde başarılar diledi. 15 Temmuz darbe girişimine değinerek ABD’nin yeni dönemde FETÖ ile mücadelede Türkiye’nin yanında olmasını beklediğini söyledi.

        Türkiye-ABD arasında ekonomik işbirliğinin artırılması için atılacak adımları görüşen iki lider,en kısa zamanda görüşme konusunda mutabık kaldılar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ