Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya AB, Çin'e güneş panellerindeki vergileri kaldırıyor

        Avrupa Birliği (AB), Çin'de üretilen güneş panellerine uygulanan anti damping vergilerinin 18 ay sonra kademeli olarak kaldırılmasına yönelik çalışma başlattı.

        AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Brüksel’de düzenlenen komisyon üyelerinin haftalık toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

        Çin güneş panellerine AB'nin uygulamakta olduğu anti damping vergilerine ilişkin Timmermans, "Hiç şüphe yok ki kendi üreticilerimizi korumalı ama aynı zamanda bu ürünleri ithal eden firmaları da düşünmeliyiz. Toplantıda, çeşitli seçenekler ve farklı menfaatler değerlendirildi. Bu önlemlerin 18 ay daha devam etmesi ve aşamalı olarak kaldırılması kararı alındı." diye konuştu.

        REKLAM

        AB Komisyonunun söz konusu teklifi AB üyesi ülkelerle paylaşacağını belirten Timmermans, sürecin aşamalı gerçekleşmesinin Avrupa güneş paneli üreticilerini korumayı ve yeni duruma hazırlamayı amaçladığına dikkati çekti.

        Avrupalı güneş paneli üreticileri, Çin ürünlerinin gerçek değerinden daha düşük bir fiyata satıldığı ve rekabet edemedikleri gerekçesiyle durumu şikayet etmişti.

        AB, şikayetler sonrasında sektörü korumak için Çin'in güneş paneli ürünlerine karşı 2013 yılında anti damping vergileri uygulamaya başlamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ