Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Trump'ın adayından, Trump'ı kızdıracak açıklama!

        ABD Başkanı Donald Trump ile ABD yargısı arasında soğuk rüzgarlar esmeye devam ediyor. Trump'ın Yüksek Mahkeme için aday gösterdiği yargıç Neil Gorsuch, Trump'ın yargı için kullandığı sözleri eleştirdi.

        Yargıç Neil Gorsuch, Demokrat Partili Connecticut senatörü Richard Blumenthal'le konuşurken, Trump'ın yargıya yönelik saldırısını "moral bozucu" ve "üzücü" olduğunu söyledi. Bu sözler yargıcın sözcüsü tarafında da doğrulandı.

        TRUMP'TAN FLAŞ CEVAP!

        ABD Başkanı, Gorsuch'un sözlerinin medyada yer almasının ardından Twitter hesabından konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Trump'ın hedefinde Senatör Blumenthal vardı. Trump attığı tweette, "Blumenthal yıllardır Vietnam'da savaştım diyor ama o Vietnam'da hiç savaşmadı (büyük yalan). Şimdi de Yargıç Neil Gorsuch'un sözlerini çarpıtıyor." ifadelerini kullandı.

        TRUMP YARGI İÇİN NE DEMİŞTİ?

        ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz hafta 7 ülkenin vatandaşlarına seyahat kısıtlaması getiren kararnamesinin mahkeme tarafından iptal edilmesinin ardından, yargıya sert sözlerle yüklenmişti.

        REKLAM

        Trump, kararı alan yargıç için 'sözde yargıç' ifadesini kullanmış, kararın gülünç olduğunu ve bozulacağını söylemişti.

        Trump, daha sonra Beyaz Saray'da şeriflerle yaptığı toplantıda, "Kötü bir lise öğrencisi bile kanunun benden yana olduğunu anlayabilir. Bir mahkeme için taraflı demeyi istemem. Bu yüzden demeyeceğim. Fakat mahkemeler oldukça politikleşmiş görünüyor" ifadelerini kullanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ