Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Romanya Adalet Bakanı Florin Iordache, protestolar üzerine istifa etti

        Romanya'da Adalet Bakanı Florin Iordache, ülkede süregelen hükümet karşıtı protestolar üzerine istifa etti.

        Iordache, öğleden sonra Başbakan Sorin Grindeanu ile bir araya geldikten sonra düzenlediği basın toplantısında görevinden istifa ettiğini açıkladı.

        Florin Iordache, "Bakanlık görevime geldiğim günden bu yana bazı şeyleri düzeltmek için anayasaya ve kanunlara uygun bir takım adımlar attım. Kamuoyunda bu adımlar yeterli görülmedi. Bu nedenle görevimden istifa etme kararı aldım." ifadesini kullandı.

        REKLAM

        Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, salı günü Romanya parlamentosunda milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada, ülkede son günlerde yaşanan gelişmeler hakkında bir bakanın istifasının ve kararnamenin geri çekilmesinin yeterli olmadığını söylemişti.

        Adalet Bakanı Iordache, istifasıyla Romanya'da 1989 yılından bu yana en kısa süre görevde kalan adalet bakanı unvanına sahip oldu.

        Romanya'da 22 Ocak'ta başlayan protesto gösterilerinin ardından hükümet geri adım atmış, af ve ceza kanununda değişiklik öngören acil hükümet kararnamelerini geri çekme kararı almıştı. Kararnamelerin geri çekilmesine ilişkin karar, 6 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

        Protestolar nedeniyle İş, Ticaret ve Girişimcilik Bakanı Florin Nicolae Jianu ve iktidardaki Sosyal Demokrat Partinin (PSD) yerel kadrolarından birçok isim de istifa etmişti.

        Cumhurbaşkanı Iohannis'in de desteklediği protestocular, beş yıldan az cezası kalan hükümlülerin affedilmesini öngören değişikliklerin ülkede yolsuzluğu daha da artıracağını savunuyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ