Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Mültecilere yardım eden Fransız çiftçiye mahkemeden ceza!

        Mültecilerin Fransa'ya girişine yardım etmekle ünlü Fransız çiftçi Cedric Herrou, mahkeme tarafından 3 bin euro para cezasına çarptırıldı. Herrou, mültecilere yardım etmeye devam edeceğini söyledi.

        Herrou, yasadışı yollarla Fransa'ya girmeye çalışan mültecilere Fransa-İtalya sınırında yardımcı oluyordu. Savcıların 8 ay hapis cezası istedikleri Herrou için mahkemeden yalnızca para cezası çıktı. Savcılığın, Herrou'nun arabasına ve ehliyetine el konulması yönündeki talepleri de mahkeme tarafından reddedildi.

        Mahkemenin ardından yaptığından dolayı pişmanlık duymadığını söyleyen Herrou, "Bunu yapmaya devam edeceğiz. Birkaç polisin veya politikacının tehditleri bizi durduramaz. Bunu artık yapmak zorunda kalmadığımız zaman bu bizim için zafer olacak. Bu sorun ortadan kalktığında, normal hayatıma ve normal işime döneceğim." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        1'i Sudanlı 4'ü Eritreli 5 çocuk mülteciyi evinde saklamakla suçlanan Herrou, mahkemede bu tavrını savundu ve yetkilileri 'sorumluluklarıyla yüzleşmeye' çağırdı.

        'İSYANCI VADİSİ'

        Herrou'nun da yaşadığı Roya Vadisi, mültecilere yardım olaylarıyla sık sık gündeme geliyor. Fransız basını tarafından 'İsyancı Vadisi' olarak da anılan vadide daha önce de mültecilere yardım ettikleri için yargılanan vatandaşlar olmuştu. Vadi sakinleri kaçak göçmenlere ev ve yemek sağlamakla suçlanmıştı.

        İtalya sınırında bulunan vadi, özellikle Afrika'dan gelen ve Kuzey Avrupa ile Britanya'ya ulaşmaya çabalayan mültecilerin önemli rotalarından biri olarak gösteriliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ