Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Hollanda'dan firari darbecilere 18 ay izin!

        15 Temmuz askeri darbe girişimininin ardından Türkiye'ye dönmeyi reddeden, Avrupa'da görevli bir grup subayın Hollanda'ya sığınma başvurusu yaptığı ortaya çıktı. Hollanda Göç ve Vatandaşlık Dairesi (IRC), sığınma başvurusunun inceleneceği 18 ay boyunca askerler ve ailelerinin ülkede kalmasına izin verdi.

        Hollanda gazetesi NRC'nin haberine göre, sığınma başvurusunda bulunan subaylar, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'ye dönme çağrılarına kulak vermedi ve Hollanda'ya sığınma başvurusu yaptı.

        REKLAM

        Hollanda makamlarının, Türkiye'nin iade talebine Olağanüstü Hal koşullarından dolayı sıcak bakmadığı belirtilirken, gazetenin ulaştığı bir Türk yetkili durumu 'kabul edilemez' olarak değerlendirdi. Gazeteye konuşan Türk yetkili, "Bu durum, Suriye'de savaşan Hollandalı bir teröristin kendi ülkesinde yargılanmamak için Türkiye'ye sığınma başvurusunda bulunmasına benziyor." ifadelerini kullandı.

        Hatırlanacağı gibi daha önce Yunanistan da, darbe girişimi gecesi helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 darbeci için yapılan iade talebini reddetmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ