Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika David Rockefeller kimdir? David Rockefeller öldü mü?

        Dünyaca ünlü banker ve milyarderDavid Rockefeller, kalp yetmezliği nedeniyle 101 yaşında hayatını kaybetti.

        Konuya ilişkin açıklama, Rockefeller Ailesinin Sözcüsü Fraser P. Seitel'den geldi. Seitel, Rockefeller'ın ABD'nin New York kentindeki evinde uykusunda öldüğünü duyurdu.

        Uzun bir yaşam için kişinin sevdiği şeylerle uğraşması, her şeyi basit algılaması ve dostlarıyla sık sık vakit geçirmesi gerektiğini söyleyen Rockefeller, bir süre kendisine ait Hanuatu Adası'nda dinlenme kararı almıştı.

        Rockefeller'e 1998 ve 2004'te iki kez de böbrek nakli yapılmıştı.

        DAVİD ROCKEFELLER KİMDİR?

        David Rockefeller, 12 Haziran 1915'te New York'ta dünyaya geldi. Eğitim hayatının ardından iş hayatına atılan David Rockefeller, Standart Oil Company şirketinin kurucusuolan ve şirketin petrolden elde ettiği mirasıyla günümüzün Rockefeller Şirketler Grubu'nun kurucusuJohn D. Rockefeller'in büyük oğludur.

        Aynı zamanda David Rockefeller, Chase Bank'ın eski başkanıdır ve günümüzdeki uzantısı JPMorgan Chase'in ortaklarındandır. New York şehrindeki sayılı milyarderlerden birisidir.

        2008 yılında Harvard Üniversitesi'ne yaptığı 100 milyondolar'lık bağış, oldukça dikkat çekmiştir. David Rockefeller'in sahip olduğu şirketler, yönettiği ve yardımda bulunduğu vakıf/fonlar, sivil organizasyonlar ve dernekler başta 1904 yılında kurulmuş olan Rockeller Vakfı, dünya genelinde öğrencilere gelecek vaat eden ve ülkeler arası siyasetlerde etkin rol oynayan bir etkendir.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ