Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Suriye'de otobüs konvoyunda patlama! Ölü ve yaralılar var

        Suriye'de 4 kuşatma bölgesinden sivil ve askeri unsurları tahliye eden konvoyların kontrol noktalarında bekleyişi sırasında bombalı araç saldırısı meydana geldi.

        Beldelerden gelen konvoyun Raşidin'de muhaliflerin kontrol noktasında bekletildiği sırada, bir bombalı araç saldırısı düzenlendi.

        Suriye'de kuşatma bölgelerinden tahliye edilenlerin konvoyuna düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısı 100'ü aştı.

        "ÖLÜLERİN HADDİ HESABI YOK"

        Saldırının tanıklarından İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Saha Koordinatörü Mehmet Şuayip Altun, yaptığı açıklamada, patlamanın oldukça büyük çaplı olduğunu belirtti.

        Altun, "Yüzlerce yaralı var. Ölülerin haddi hesabı yok. Tabii insanlar kaçmaya başladı. Orada bir can pazarı yaşandı. İnsanlar ambulanslarla, pikaplarla, her türlü araçla çevre hastanelere sevk edildi. Tabii takas da durmuş durumda." ifadelerini kullandı.

        TAHLİYELER DÜN BAŞLADI

        Suriye'de muhalifler ile Beşşar Esed rejimi arasında, 4 kuşatma bölgesinden karşılıklı tahliyeleri öngören anlaşma kapsamında, sivil ve askeri unsurların çıkışı dün başlamıştı.

        REKLAM

        Muhaliflerin kuşatma altında tuttuğu Fua ve Kefreya beldelerinde bulunan rejim yanlıları, tahliye konvoyları eşliğinde Halep'in Raşidin bölgesine ulaşmıştı.

        Şam'ın batısında rejim kuşatmasındaki Madaya beldesinden 2 bin 200 ve Zebadani ilçesinden 150 askeri muhalif ve sivilin bindirildiği otobüsler, dün sabah erken saatlerde hareket etmişti.

        Zebadani tamamen boşalırken, Madaya'da siviller ve askeri muhaliflerden oluşan 4 bin kişi kaldı.

        Madaya ve Zebadani'den tahliye edilenler, İdlib il merkezi ve kuzey kırsalındaki kamplara yerleştirilecek.

        Muhaliflerin kontrolündeki İdlib ilinde, rejim güçlerinin kuşatma altında tutulduğu Fua ve Kefreya beldelerinden ise askeri ve sivil unsurlardan oluşan 8 bin kişi tahliye edilecek.

        Yaklaşık 15 bin kişinin yaşadığı ve Şii nüfusa sahip Fua ile Kefreya'yı, Hizbullah ve İran Devrim Muhafızlarına bağlı militanlar kontrol ediyor. Yaklaşık 2 yıldır muhaliflerin kuşatmasında olan beldelere, rejim havadan yoğun şekilde insani ve askeri yardım ulaştırıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ