Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Fransa'da saldırı: 1 polis öldü, 2 polis yaralandı! SON DAKİKA HABERLERİ

        Fransa'da Şanzelize Caddesi yakınlarında terör saldırısı meydana geldi. Reuters'ın Fransa İçişleri Bakanlığı'na dayandırdığı bilgiye göre; kalaşnikoflu saldırıda 1 polis öldü, 2 polis yaralandı.

        Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenirkenFransa Cumhurbaşkanı Hollande"Saldırı terörle bağlantılı" açıklamasını yapmıştı.

        İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, yaralı polislerden birinin daha öldüğü iddiasını yalanlarken ŞanzelizeCaddesi trafiğe kapatıldı.

        Reuters'ın aldığı bilgiye göre, polisyetkilileri iki saldırgandan birinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.Polis, caddeden uzak durulması yönünde çağrıyaparken saldırganın indiği araçta parmak izi tespiti için çalışma başlatıldı.

        İKİNCİ ŞÜPHELİ İÇİN TUTUKLAMA KARARI

        Kaçan diğer saldırganın yakalanması içinoperasyon sürerkenBelçika'dan trenle Fransa'ya giriş yaptığı bildirilen ikinci şüpheli için tutuklama kararı çıkarıldı.

        Paris Polis Sözcüsü Johanna Primevert AP'ye yaptığı açıklamada saldırganların Franklink Roosevelt metro istasyonunun yakınında bulunan ve bölgeyi koruyan polislere saldırdığını belirtti.

        SALDIRGANIN EVİ ARANDI

        Paris polisi, ölen saldırganın Paris'in doğusunda bulunan evini aradı. Ölen saldırganın güvenlik güçleri tarafından zaten takip edilen bir isim olduğu belirtiliyor.

        Teröristin 1977 doğumlu olduğu ve 16 yıl önce polislere yine saldırıda bulunduğu bildirildi.

        PARİS'TEKİ SALDIRI ANI MI?

        Şanzelize Bulvarı yakınlarındaki saldırının ardından bir görgü tanığı tarafından çekilen videoda polis minibüsünün yanındaki silahlı çatışma görülüyor.

        HOLLANDE: GÜVENLİĞİMİZ TEHLİKEDE

        Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris'in Champs Elysees Caddesi'nde gerçekleşen saldırıya ilişkin, "Olayla ilgili ilk bilgiler olayın bir terörist eylem olduğuna işaret ediyor." dedi. Başbakan Bernard Cazeneuve ile Elysee Sarayı'nda yaptığı toplantının ardından, basına bir açıklama yapan Hollande, olayda bir polisin hayatını kaybettiğini, iki polisin yaralandığını, saldırganın ise vurularak, öldürüldüğünü belirtti.

        Olayın ardından bölgenin güvenlik koridoruna alındığını ve bölgedeki insanların tahliye edildiğini anlatan Hollande, "Olayla ilgili ilk bilgiler, olayın bir terörist eylem olduğuna işaret ediyor." ifadesini kullandı.

        Paris Savcılığı Terör Ofisi'nin konuyla ilgili soruşturma başlattığını aktaran Hollande, saldırganın amacı konusunda ve saldırgana yardım eden kişiler olup olmadığı yönünde, araştırma yapıldığını vurguladı. Ülkedeki bütün güvenlik birimlerinin birlik içinde hareket ettiğine işaret eden Hollande, cumhurbaşkanı seçimi süreci içerinde bulunulduğu için aşırı ölçüde dikkatli olduklarını kaydetti."Güvenliğimiz tehlikede" diyen Hollande, güvenlik görevlilerinin görevlerini yapmaları için herkesin elinden gelen desteği vermesini istedi. Hollande, herkesin korunmasını sağlamak için bütün önlemlerin alınacağını bildirdi. Cumhurbaşkanı Hollande, konuyu ele almak için güvenlik konseyi toplantısı yapılacağı bilgisini paylaştı. Fransa'da cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu bu pazar günü gerçekleştirilecek.

        Paris'te saldırı ardından ilk görüntüler
        Paris'te saldırı ardından ilk görüntüler

        FRANSA BAŞBAKANI: SEÇİMLER ENGELLENEMEZ

        Fransa Başbakanı Bernard Cazeneuve, Şanzelize'de gerçekleşen terör saldırısının Pazar günü yapılacak seçimleri etkilemeyeceğini söyledi.

        Cazeneuve yaptığı açıklamada, güvenlik ve hükümet güçlerinin seferber olduğunu ve Pazar günü yapılacak seçimleri hiçbir şeyin engelleyemeyeceğini belitti.

        SORUŞTURMA BAŞLATILDI

        Paris'teki saldırı ile ilgili Fransa Terörle Mücadele Bürosu soruşturma başlattı.Fransa Devlet Başkanı Hollande saldırının ardından üst düzey yetkilileri olağanüstü toplantıya çağırdı.

        BÖLGEDEKİ TÜM METRO İSTASYONLARI KAPATILDI

        Öte yandan bölgedeki bütün metro istasyonlarının kapatıldığı belirtildi.

        GÖRGÜ TANIĞI: ARAÇTAN İNEN SALDIRGAN POLİSE ATEŞ AÇTI

        Bir görgü tanığı verdiği ifadede "Kırmızı ışıkta duran araçtan inen bir saldırgan elindeki kalaşnikof tüfekle polise ateş açmaya başladı" dedi.

        Paris'teki saldırının ardından halk bölgeden uzaklaştırıldı
        Paris'teki saldırının ardından halk bölgeden uzaklaştırıldı

        İKİNCİ SİLAH SESİ DUYULDU

        Şanzelize Caddesi'nin yakınlarında ikinci bir silah sesi duyulduğu bilgisi geldi.

        Fransa polisinin yaptığı ilk açıklamada "Saldırı büyük ihtimalle terör eylemi" ifadesi kullanıldı. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre-Henry Brandet ise polislerin bilinçli olarak hedef alındığının açık olduğunu söyledi.

        TURİSTLERE OTELLERİNE GERİ DÖNMESİ ÇAĞRISI YAPILDI

        Arc de Triomphe ve Tuileries Gardens arasındaki bölge güvenlik araçlarınca kapatıldı. Turistlerin otellerine geri dönmesi çağrısı yapılıyor.

        TRUMP'TAN KINAMA MESAJI

        ABD Başkanı Donald Trump, İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği ortak basın toplantısında, Paris'in Şanzelize Caddesi'nde meydana gelen saldırıyı kınayarak, "Fransa ve halkına başsağlığı diliyorum. Bu korkunç bir şey. Başka bir terör saldırısına benziyor. Güçlü ve tedbirli olmalıyız" ifadelerini kaydetti.

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ