Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Kuzey Kore'nin serbest bıraktığı ABD'li Otto Warmbier bitkisel hayatta

        Kuzey Kore'nin koma halinde serbest bıraktığı ABD'li öğrenci Otto Warmbier'in sağlık durumu ile ilgili doktorlardan ilk açıklama geldi. ABD'li doktorlar, 23 yaşındaki Warmbier'de ciddi bir beyin hasarı olduğunu ve bitkisel hayatta olduğunu açıkladı.

        Cincinati Üniversitesi Sağlık Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Warmbier'in doktorları, ABD'li öğrencinin beyninin büyük bölümünde kalıcı hasarlar oluştuğunu açıkladı.

        Kuzey Kore daha önce Warmbier'in botulizme (ender rastlanan bir zehirlenme türü) yakalandığını ve bu nedenle verilen uyku ilacını aldıktan sonra bir daha uyanmadığını açıklamıştı ancak ABD'li doktorlar botulizme dair bir işarete rastlamadıklarını duyurdu. Yaklaşık 1.5 yıldır Kuzey Kore'de komada bulunan Warmbier'in aldığı tedaviye ilişkin herhangi bir bilgi alamadıklarını söyleyen doktorlar, bu nedenle beyinde oluşan hasarın sebeplerini belirleyemediklerini ifade etti.

        REKLAM

        23 yaşındaki Otto Warmbier, Ocak 2016'da Pyonyang Havaalanı'nda Kuzey Kore'ye ait bir propaganda materyalini ülke dışına çıkarmaya çalıştığı için gözaltına alınmış ve daha sonra çıkarıldığı mahkemece 15 yıl ağır işçilik cezasına çarptırılmıştı.

        Kuzey Kore, Warmbier'in 'insani nedenlerle' serbest bırakıldığını açıklamıştı.

        Öte yandan ABD'li bir diplomatın, ülkede tutuklu bulunan 3 ABD vatandaşı için Kuzey Kore'de görüşmeler yaptığı belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ