Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Arap Birliği Enformasyon Bakanları toplantısında Katar temsilcisi oturumu terk etti

        Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenenArapBirliği48'inciEnformasyonBakanlarıToplantısı'nda çıkan gerginlik sonucu Katar temsilcisi oturumu terk etti.

        Katar'ınArapBirliğiDaimi Temsilcisi Seyf bin Mukaddem el-Buayneyn, Suudi ArabistanEnformasyonve Kültür Bakanı Avvad bin Salih el-Avvad ve BahreynEnformasyonBakanı Ali bin Muhammed el-Rumeyhi'nin Katar ve Al Jazeera televizyonuyla ilgili sözleri üzerine toplantıdan ayrıldı.

        Bahreynli Bakan Rumeyhi, Katar temsilcisinin tepkisine yol açan konuşmasında, "Al Jazeera kanalı Körfez ülkelerinin güvenliğini hedef almakta, asılsız söylenti ve yalan haberler yayınlamaktadır." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Suudi ArabistanEnformasyonve Kültür Bakanı Avvad da benzer şekilde Al Jazeera'yi eleştirerek, "Şiddet ve aşırılığa son verilmesi gerekir. BazıArapülkelerinde hala şiddet çağrıları yapılıyor." diye konuştu.

        Katar temsilcisi Buayneyn, bu sözler üzerine toplantıyı yöneten Tunuslu Bakan Mehdi bin Garibe'den ikinci kez söz istedi, ancak talebi karşılık bulmayınca, "Ülkem aleyhinde konuşulduğu zaman savunma yapmak için müdahalede bulunmak benim en doğal hakkımdır." diyerek oturumu terk etti.

        Buayneyn toplantının başında ilk söz alışında, Al Jazeera'nin sadece haber yaptığını veArapdünyasının, gerçeklerin yansıtılmasından rahatsız olduğunu dile getirerek, "Al Jazeera'yi suçlayanlar toplum ahlakını kirleten kanalları görmezden geliyor." ifadelerini kullanmıştı.

        ArapBirliğiGenel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ise konuşmasında,Arapdünyasında bazı medya organlarının krizin bir parçası haline geldiğini ve "olumsuz ve yıkıcı" yayınlar yaptığını söyledi.

        Katar'a ambargo uygulayan Suudi Arabistan, Mısır, BirleşikArapEmirlikleri ve Bahreyn'in Doha yönetimine sunduğu 13 maddelik talep listesinde Al Jazeera kanalının kapatılması şartı da yer alıyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ