Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Son Depremler - Kuzey Kore'de deprem

        GüneyKoreli ve Japon deprem yetkilileri, sabah saatlerindeKuzeyKorenin Chongjin kentinin 192 kilometre açığında denizin 500 kilometre derinliğinde 6,3 büyüklüğünde bir deprem kaydedildiğini duyurdu.

        ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) ise depremin büyüklüğünü 5,9 olarak açıkladı.

        Yetkililer, her iki durumda da depremin 20 yıldan uzun bir süredirKuzeyKorenin Japon Denizi açıklarında kaydedilen en şiddetli sarsıntı olduğuna dikkati çekti.

        USGS Ulusal Deprem Bilgi Merkezi Uzmanı John Bellini, depreminKuzeyKorenin son dönemdeki nükleer füze denemelerinden kaynaklandığına ilişkin iddialara ilişkin Yonhap ajansına yaptığı açıklamada, "Deprem, denizin 500 kilometre altında oldu. Bunun nükleer denemeyle bağlantılı olma ihtimali yok. Bu, doğal bir deprem." değerlendirmesinde bulundu.

        REKLAM

        KuzeyKorenin Ekim 2006da yaptığı nükleer denemenin ardından 4,3, Mayıs 2009da gerçekleştirdiği nükleer denemeden sonra 4,7, Şubat 2013 ve Ocak 2016dakinin peşinden de 5,1 büyüklüğünde sarsıntılar kaydedilmişti. Sarsıntıların sismik olmayan bir gelişmeden kaynaklandığı belirlenmişti.

        GüneyKore, son olarak eylül ayında Pyongyang yönetiminin yaptığı en büyük nükleer deneme olan, 10 kilotonluk güce sahip denemenin 5,3 büyüklüğünde bir yer sarsıntısını tetiklediğini duyurmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ