Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD'deki Türklerden FETÖ elebaşının iadesi için imza kampanyası

        ABD'de yaşayan Türkler, Beyaz Saray'ın resmi internet sitesinde"Adalet içinFetullahGülen'i Türkiye'ye İade Edin" başlığıylabir imza kampanyası başlattı.

        Beyaz Saray'ın internet sitesindeki "Dilekçe" bölümünde açılan imza kampanyası metninde, 15 Temmuz'daki darbe girişimi gecesi yaşananlar anlatıldı ve darbe girişiminiFETÖ'nüngerçekleştirdiğine vurgu yapıldı.

        Darbeye teşebbüs edenlerin 249 kişiyi öldürdüğü ve 2 bin 195 kişiyi de yaraladığı hatırlatılan metinde, "Tüm kesimlerden Türk milleti demokrasiyi savundu ve darbe girişimi geri püskürtüldü. Türkiye'de darbenin bastırılması tarihi bir andı." ifadelerine yer verildi.O tarihten itibaren ABD'de yaşayan Türklerin FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi için çaba gösterdikleri vurgulanan açıklamada, "(Darbe girişiminde) hayatını kaybedenlerin ve yaralananların acısının dinmesi için ABD yönetiminin FetullahGülen'i Türkiye'ye en hızlı şekilde iade edeceğine inanıyoruz." denildi.

        REKLAM

        İmza kampanyasına, Beyaz Saray'ın resmi internet sayfasındaki "Dilekçe" (petitions) bölümünden "petitions.whitehouse.gov" adresinden ulaşılabiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ