Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD halkında Trump'a destek azalıyor

        ABD'deki basın kuruluşları BaşkanTrump'adestek oranını ölçen yeni bir anket yayınladı.Ankette,Başkan DonaldTrump’abahardan bu yana desteğin azaldığı ortaya çıktı.

        Washington Post ve ABCNews’ınortaklaşa düzenlediği ankete göre,Trump’adestek oranı Nisan ayındayüzde 42’lik seviyedeykenyüzde 36’ya düştü.Bu oran birABDbaşkanınınilk döneminde görülen en düşük oranolarak dikkat çekti.

        Anket sonuçlarında, başkanı desteklemeyenlerin oranının da 5 puan artarak yüzde 58’e ulaştığını ortaya çıktı. Bu gruptan yüzde 48’lik kesim,Trump’ınperformansını “şiddetle beğenmediklerini” belirtirkenWashington Post, bu düzeyde bir desteklememe oranınıeski başkanlar Bill Clinton ve Barack Obama’da görmediklerini sadece George W. Bush’un ikinci döneminde görüldüğünü söyledi.

        REKLAM

        ABD nüfusununyüzde 48’lik bir kesimiülkenin dünyadaki konumununTrumpdönemindekötüleştiği görüşünü dile getirirken, yüzde 27 kesim iseTrumpdöneminde ABD'nin konumunun iyiye gittiğini düşünüyor.

        Vladimir Putin ile görüşmesindeise yüzde 48'lik bir kesim,DonaldTrump'ahiçbir şekilde güvenmediğinin altını çizdi.

        DonaldTrump’ınoğlu ve kampanya ekibinden yetkililerin Rus bir avukatlarakibiHillary Clinton’a zarar verici bilgiler almak için görüşmesine ise, her 10Amerikalı’dan6’sı“uygunsuz” bakarkenCumhuriyetçi olduklarını belirten seçmenlerinise yaklaşık yarısı görüşmenin uygun olduğu yönünde görüş bildirdi.

        TEK OLUMLU SONUÇEKONOMİ

        Başkan DonaldTrumphakkında yapılan ankette,Trumplehine çıkan tek oran ekonomi politikaları üzerine oldu.

        Trump’ınekonomi politikalarınıhalkın yüzde 43’üdesteklerken, yüzde 41’i ise karşı çıktığını belirtti.

        REKLAM

        Washington Post/ABCNews'ınanketinin sonuçlarıüzerine BaşkanTrump, resmiTwitteradresinden değerlendirmede bulunarak,"hemen hemen yüzde 40,bu zaman için fena değil" dedi.AyrıcaTrump, anketi düzenleyen bu iki kuruluşun seçim döneminde "sonucu en yanlış çıkan anketleri" düzenlediğinin altını çizdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ