Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
ANTALYA (AHT)

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, eski AKP'li Belediye Başkanı Menderes Türel ve 19 kişi hakkında belediyeyi zarara uğrattıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu, seçimlerden sonra başlattığı inceleme çalışmalarını tamamlayarak Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a sundu. 8 klasör belge toplayan Teftiş Kurulu, belediyenin geçmiş yönetimce 9.5 milyon lira zarara uğratıldığını belirledi.

20 KİŞİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Başkan Mustafa Akaydın'ın belgeleri incelemesinin ardından belgeler savcılığa sunuldu. Eski AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve 19 kişi, ihaleye fesat karıştırmak, yakınlarına menfaat sağlamak ve görevi kötüye kullanma suçlanıyor. Suçlananlar arasında eski Genel Sekreter Ali Deveci, Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Köleoğlu, AKP'li Meclis üyesi Murtaza Tamyürek ve yerel Manşet Gazetesi sahibi Murat Çiçek ve Zehra Çiçek de bulunuyor.

AKAYDIN AÇIKLAMA YAPMADI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Konu yargıya intikal etti. Açıklama ve yorum yapmayacağım" derken, eski Başkan Türel, konuyla ilgili ?mutlu oldum' başlıklı yazılı bir açıklama yaptı. Ortaya atılan iddiaların doğru olup olmadığının mutlaka araştırılması gerektiğini belirten Türel, "Yanlış yapan varsa, yanına kalmamalıdır. Aynı şekilde yalan, dolan, iftira atanların söylemleri de ne kadar doğru ortaya çıkmalıdır. Benim yönetimim döneminde bir yanlış var ise ben de bunun hesabının sorulması için elimden geleni yapmaya hazırım" dedi.

BENİ MUTLU ETTİ

Mustafa Akaydın'ın, daha önce düzenlediği bir basın toplantısında, bir soru üzerine "Türel döneminde yolsuzluk yoktur. Usulsüzlük vardır. Bunlarla ilgili yargıya gitmeyeceğiz" dediğini hatırlatan Türel, "Türel dönemindeki bazı uygulamalara ait dosya, savcılık makamına teslim edilmiştir. Bu beni fevkalade mutlu etmiştir. Yüce yargının kararı herkesin üstündedir. Bu konuda varsa bir usulsüzlük veya yolsuzluk, herkese gereken desteği vermeye hazırım. Beş sene boyunca haysiyet ve şerefimle yürüttüğüm belediye başkanlığı görevini, sadece bir ihbar ile gölgelemeye çalışanlara verebilecek tek cevabım; zaman herkesin gerçek yüzünü ortaya çıkaracaktır" dedi.

BAKMADAN GEÇME