Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ünlüler Trump'a tepki gösterdi

        ABD Başkanı DonaldTrump'a, Virginia eyaletiCharlottesvillekentinde bir kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan protestolar ve şiddet olaylarında her iki tarafı da suçlaması nedeniyle ünlüler tepki gösterdi.

        "NEFRETİ MODA HALİNE GETİRDİ"

        Ünlü basketbolcuLeBronJames, Başkan DonaldTrump'ın Virginia eyaletiCharlottesvillekentindeki olaylar hakkındaki sözlerini eleştirerek şiddeti körüklediğini belirtti.

        ClevelandCavaliers'ınyıldızı, resmiTwitteradresindeTrump'ınsözlerinin nefreti "tekrar moda" haline getirdiğini söyledi.

        James, "Amerika'da nefret her zaman var olmuştur. Evet, biliyoruz ama DonaldTrumpbunu "tekrar moda" haline getirdi. Heykellerin şimdi bizimle hiçbir ilgisi yok!" dedi.

        "TRUMP DESTEKÇİLERİ TAKLİT YAPAMAYACAKLAR"

        Ünlü İngiliz yazar J. K.RowlingdeTrump'ınolaylar hakkındaki yorumundan sonraTwitteradresinde açıklama yaptı.

        Açıklamalara farklı bir açıdan bakanRowling,Trumpdestekçilerine mesaj göndererek artık ne olduğunu bilmediklerine dair taklit yapamayacaklarını söyledi.

        REKLAM

        Rowling, " Bu nefret konuşmasıyla ilgili iyi bir şey: ArtıkTrumpdestekçileri, ne olup bittiğine dair hiçbir şey bilmiyormuş gibi taklit yapamayacaklar" dedi.

        "BU İĞRENÇ ADAM İÇİN AYAĞA KALKIN"

        ABD'li ünlü yazarStephenKingdeTrump'ınaçıklamalarıyla ilgili çok sert açıklamalarda bulundu.

        Trump'ınCumhuriyetçi kuruluşların desteği olmadan burada bulunmayacağını söyleyenKing, "Trumpdefedilmelidir. Cumhuriyetçiler, bu tiksindiriciadam için ayağa kalkın." dedi.

        REKLAM

        Trump, New York'taTrumpTower'dakirezidansında düzenlediği basın toplantısında, Virginia eyaletiCharlottesvillekentinde bir kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan protestolar ve şiddet olaylarında her iki tarafı da suçlamıştı.

        Irkçı ve Nazi yanlılarının yürüyüşünü protesto eden karşı grupları "şiddet yanlısı" olarak tanımlayanTrump, "Bir tarafta kötü bir grup, diğer tarafta ise şiddet yanlısı bir grup vardı. Her iki tarafın da suçlu olduğunu düşünüyorum." ifadesini kullanmıştı.

        Bu açıklamalar,Trump'ındün Beyaz Saray'da sadece ırkçı grupları hedef aldığı konuşmasıyla çelişmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ