Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Belediye Termal Tesislerindeki Tellaklar, son 1 haftada müşteri sayısının günde ortalama 700-800 kişiye ulaştığını ifade ederek, hafta sonu sayının 2 bini bulduğunu bildirdi.

Edinilen bilgiye göre, Ankara’nın bazı bölgelerindeki konutlar yüksek kotta oldukları için su kesintilerinin başladığı günden bu yana, bazı bölgeleri ise şehir şebekesine ait su borularının patlaması sonucu 5 günden beri su alamıyor.

Evlerinde depoladıkları suların bittiğini belirten birçok vatandaş, içme suyu ihtiyaçlarını satın aldıkları damaca su şişeleriyle karşılarken, temizlik ihtiyaçları için de kendilerine en yakın su kaynaklarına yöneldi.

Sahip olduğu zengin termal kaynaklarıyla Ankara’nın “su cenneti” olarak anılan Ankara’nın Kızılcahamam ilçesi de vatandaşların öncelikli tercihleri arasında yer aldı. İlçeye gelen ve günlerdir banyo yapmadıkları ifade eden bazı vatandaşlar, farklı konfor ve lükse sahip 6 ayrı otel ile belediyeye ait kaplıca ve hamamlarda suyun tadını doyasıya çıkardı.

Sincan’dan geldiğini belirten İsmail Doğan, evlerinde 10 gündür suların akmadığını belirterek, askerden gelen oğlu ile birlikte Kızılcahamam’a geldiklerini söyledi.

Etimesgut ilçesinden geldiğini ifade eden bir vatandaş ise 4 gündür sularının akmadığını dile getirerek, Tokat’tan gelen misafirleri ile Kızılcahamam’a banyo yapmaya geldiklerini anlattı.

TELLAKLARIN YÜZÜ GÜLÜYOR
Kızılcahamam Belediyesinin kaplıca tesislerinde çalışan tellaklar ise su kesintilerinden sonra karlı çıkanların arasında yer alıyor.

Tellaklar, son 1 haftadan bu yana aşırı yoğunluk yaşandığını belirterek, su kesintilerinin ardından hamama gelenlerin sayısının günlük 700-800’e ulaştığını, hafta sonu ise bu sayının 2 bini bulduğunu vurguladı.

Bazı müşterilerinin aşırı ter ve uzun süre banyo yapmamasından dolayı yoğun şekilde kötü kokular yaydığını dile getiren tellaklar, bunun karşılığında aldıkları bahşişlerle mutlu olduklarını kaydettiler.

“MÜŞTERİ SAYISINDA YÜZDE 20 ORANINDA ARTIŞ YAŞANDI”
Kızılcahamam Belediye Başkanı Adem Özbekler ise su kesintilerinin ardından başta Ankara’da yaşayan hemşehrileri olmak üzere çok sayıda vatandaşın ilçeye geldiğini bildirdi.

Özbekler, ilçedeki kaplıca ve hamamlara gelenlerin sayısında da artış olduğunun altını çizerek, özellikle sanayi kesiminde çalışan, yoğun ter ve kirlilik ortamında bulunanların Ankara’daki su sıkıntısından sonra ilçeye geldiğini belirterek, “Kaplıca ve hamamlardaki müşteri sayısında yüzde 20 artış yaşandı” dedi.

VATANDAŞLARIN BİR DİĞER TERCİHİ DE HAYMANA
Ankara’nın kaplıca turizmiyle ünlü bir başka ilçesi de Başkentte yaşanan su kesintilerinin ardından vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Haymana Belediyesi yetkilileri, ilçede 4 özel termal tesis ile belediyeye ait 3 kaplıcanın bulunduğunu belirterek, bu tesislerdeki müşteri sayısında son günlerde önemli bir artış olduğunu kaydettiler.

Öte yandan, Haymana’daki kaplıcalara özel araçlarıyla gelen vatandaşların beraberinde getirdikleri bidonlara su doldurarak ilçeden ayrıldıkları gözleniyor.

BARAJLARDAKİ SU SEVİYESİ 4’ÜN ALTINA İNDİ
Ankara çevresindeki Çamlıdere, Kurtboğazı, Eğrekkaya, Akyar ve Çubuk 2 barajlarındaki su seviyesi yüzde 4’ün altına indi.

Su kapasiteleri toplam 1 milyar 509 milyon metreküp olan barajlardaki kullanılabilir su miktarının yaklaşık 40 milyon metreküp civarında olduğu bildirildi.

Kızılcahamam yakınlarındaki Kurtboğazı Barajı’nda ise su seviyesinin geldiği nokta, objektiflere yansıyan görüntülerle net bir şekilde ortaya çıktı.

A.A.

BAKMADAN GEÇME