Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ÖNCE MALDİV SONRA BAKÜ

        Zeyno Baran ile Amerikalı eşi Matthew Bryza, Suada'daki sade törenle önceki akşam dünya evine girdi. Gelin ve damat, düğünün ardından, balayı için Maldiv Adaları'na uçtu. Bryza'nın büyükelçi olarak Eylül ayında Bakü'ye gideceği öğrenildi

        SUADA'DAKİ DÜĞÜNDEN ÇOK ÖZEL FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

        Taksim'de 22 kişinin öldürülmesi ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu'ya suikast senaryolarının tartışıldığı Washington Hudson Enstitüsü'ndeki toplantıyı düzenleyen Zeyno Baran ile ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Avrasya sorumlusu Matthew Bryza, geçtiğimiz akşam Ortaköy Suada'da evlendi. Çift, düğünün ardından balayı için dünyaca ünlü tatil beldesi Maldiv Adaları'na uçtu. Çiftin bir haftalık tatilin ardından yeniden İstanbul'a döneceği, bir süre burada kaldıktan sonra Amerika'ya gideceği belirtilirken Bryza'nın, Eylül ayından sonra Bakü büyükelçiliğine atanması nedeniyle Azerbaycan'a gideceği öğrenildi.

        SADE AMA SON DERECE ŞIK

        35 yaşındaki Avrasya politikaları uzmanı, koyu Galatasaraylı Zeyno Baran, düğün için Kuruçeşme'de mülkiyeti Galatasaray Spor Kulübü'ne ait olan Suada'yı özellikle tercih etti. Zeyno Baran, ailesi ve yakın dostlarının elbirliğiyle hazırladığı düğünün, sade ama şık olmasına özen gösterildi.

        Yaklaşık 450'yi bulan davetlilerin oturduğu masalar ve yemek salonu ile restoranın dış

        cephesi, Osmanlı tarzı desenler ve süsleme sanatları kullanılarak, beyaz güllerle donatıldı. Kristal şamdanların bulunduğu masalarda, oturan konuklara aperatif ağırlıklı yiyecekler sunuldu.

        ALİ SAYAN'DAN DOST İNDİRİMİ

        Zeyno Baran'ın annesi Füsun Mutlu'nun yakın arkadaşı olan Suada'nın ortağı Ali Sayan, kişi başına ortalama 120 YTL olan mekan ücretinde, ciddi bir indirim yaptı. Organizasyonu yapan firmaların da ciddi indirimler yaptığı düğün, Zeyno Baran ve Matthew Bryza'ya, yaklaşık 50 bin YTL'ye mal oldu. Suada'da böyle bir düğünün maliyetinin ise en az 100 bin YTL olduğu belirtildi.

        Bir şahidi de annesi

        Zeyno Baran'ın şahitliğini annesi aile dostları Hakan Ferhatoğlu, damadın şahitliğini ise iki yakın arkadaşı yaptı. Nikahın kıyıldığı sırada, cep telefonuyla resim çekmeye çalışan Zeyno Baran'ın bir arkadaşının güvenlikçi tarafından zorla dışarı çıkarılması, kısa süreli gerginliğe neden oldu. Güvenlikçi, davranışı nedeniyle adadan uzaklaştırıldı. Bryza, nikahın ardından, uzun bir konuşma yaptı. Azerbaycan ve Ermenistan Cumhurbaşkanları, Dışişleri Bakanları ve yardımcıları ile Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün mesajlarını, bizzat Matthew Bryza okudu. Bryza, konuşmasını, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki gerilimin dostluğa dönüşmesi için temennide bulunarak tamamladı.

        YENİ ŞAFAK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ