Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Hamas'ın yeni kahramanı 'Aslan Kral' VİDEO

        Daha önce Disney karakterlerinden Micky Mouse'un bir benzerini çocuk programlarında kullanan Hamas, yeni çizgi kahramanı olarak 'Aslan Kral'ı seçti.

        Örgütün televizyon kanalı El Aksa TV'de gösterilen 5 dakikalık çizgi film, Hamas'ın 2 ay önce Gazze Şeridi'nin kontrolünü El Fetih hareketinin elinden almasını konu alıyor.

        "İşgal edilmiş Batı Şeria'daki Suç Çetelerine Bir Mesaj" adını taşıyan çizgi filmde Gazze ve Batı Şeria arasında oturan aslan Hamas'ı, Gazze'ye saldırarak evleri yakan, camilera ateş açan silahlı ve maskeli fareler ise El Fetih militanlarını temsil ediyor.

        Amerika'nın ve batılı devletlerin verdiği desteğe değinilen filmde farelerin başında elinde Amerikan dolarları tutan gözlüklü farenin ise El Fetih'in önde gelen liderlerinden Muhammed Dahlan olduğu belirtiliyor.

        VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        Hamas TV'nin yetkilisi Hazim Şerevi, çizgi filmin televizyonlarda bir kez yayınlandığını ancak daha sonra yayından çekildiğini söyledi. Şerevi, filmin bazı değişiklikler yapılmasının ardından yeniden yayına konacağını kaydetti.

        Şerevi, filmdeki aslan karakterinin Disney yapımı "Aslan Kral" (Lion King) çizgi filmindeki baş karakter Simba'nın kopyası olduğuna ilişkin sorulara yanıt olaraksa, "Disney ormandan bir aslan çalmıştı. Biz başka bir aslanı çaldık" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ