Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Blair'e Türk gelin

        İngiltere’nin eski Başbakanı Tony Blair’in büyük oğlu Euan’ın iki yıldır birlikte olduğu ve ailesiyle de tanıştırdığı Suzanne Ashman’ın anne tarafından Türk olduğu ortaya çıktı. Suzanne, eski Devlet Bakanı ve Ankara’nın eski Belediye Başkanı Mehmet Altınsoy’un torunu.

        GEÇEN şubat ayında 83 yaşındayken hayatını kaybeden eski Devlet Bakanı Mehmet Altınsoy’un Londra’da yaşayan torunu Suzanne Ashman’ın (18) eski İngiltere Başbakanı Tony Blair ve eşi Cherie Blair’e gelin adayı olduğu ortaya çıktı.

        Blair çiftinin büyük oğlu Euan’ın (22) iki yıldır birlikte olduğu Suzanne Ashman, Mehmet Altınsoy’un kızı Sedef hanımın (52), motor yarışçısı milyoner İngiliz işadamı Jonathan Ashman’dan olan kızı. Ashman çifti, yedi yıl önce boşanmış.

        Euan ile Suzanne ilişkisindeki Türkiye bağlantısının ortaya çıkışı hayli ilginç. Bir önemli adanın havalimanını satın almayı planlayan Sedef Ashman adlı esrarengiz Türk işkadınının izini araştıran Hürriyet, Sedef Ashman’ın eski eşi Jonathan Ashman’dan olan kızı Suzanne aracılığıyla Tony Blair ile bağlantı kurmaya çalıştığını saptadı. Suzanne’ın Sedef Ashman’ın kızı olduğuna ilişkin hiçbir yerde bir kayıt yoktu. Seçim kütüklerinden Suzanne’ın Sedef Ashman ile aynı evde kaldıkları anlaşılınca, iki yıldır İngiliz basınının manşetlerinden inmeyen kızın Mehmet Altınsoy’un torunu olduğunu öğrendik.

        Anne-kızı ev adreslerinde bulamayınca Sedef Ashman’a mektup yazıp satın alacağı havaalanı hakkında konuşmak istediğimizi bildirdik. Üç dört gün sonra mektubumuzu alan Sedef Ashman, Londra Hürriyet bürosunu telefonla aradı. Ertesi günü Londra dışına çıkacağından kendisiyle hemen görüşemeyeceğimizi söyledi. Önce 12 Eylül’de almayı planladığı havaalanı ile ilgili sorular sorduk.

        Sedef Ashman şunları söyledi: "Bu havalimanıyla ilgili bir şey yazılmasını şimdilik istemiyoruz. Benim ortağım çok büyük bir İngiliz yatırımcı. Yanlış anlayabilir."

        Daha önce Luton Havalimanı, Atatürk Havalimanı başta olmak üzere birçok havaalanı ihalesine giren Sedef Ashman, 12 Eylül’de söz konusu adadaki makamlarla masaya oturana kadar işi bozulmasın diye yer ismini yazmayacağımızı söyledik.

        Ardından diğer konuyu açtık: "Kızınız Suzanne, Tony Blair’e gelin gidiyormuş. Ne güzel."

        KIZIM İYİ BİR ÖĞRENCİ

        Sedef Ashman, şaşkınlıktan dilini yutuyordu: "Bunu nasıl öğrendiniz. Ben Türkiye’de kimseye bu konuda tek kelime etmedim."

        Genç kız çok iyi bir eğitim görmüştü. İngiltere’nin en iyi liselerinden olan yıllığı 12 bin sterlin olan Londra’daki St Paul’s Kız Okulu’nda liseyi bitirmişti.

        Sedef Ashman kızının gazetelerde boy boy resimlerinin çıkmasına karşıydı: "Daha lisedeyken resimleri gazetelerde çıktı. Yaşı daha çok küçük. İyi bir öğrenci."

        Suzanne ile uslandı

        Haylaz büyük oğulları Euan’ın son iki yıldır Suzanne Ashman ile yakın arkadaşlığından önce sürekli sevgili değiştirmesi ve sarhoş vaziyette polis tarafından yakalanmasından tedirgin olan Tony Blair ve eşi, Oxford’daki ünlü üniversitelerden Trinity College’da felsefe ve politika okuyan Suzanne’ı bağırlarına bastılar ve tatile gittiklerinde bile yanlarından ayırmadılar.

        HÜRRİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ