Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Köşkü müze oluyor
1999 yılında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Barış Manço'nun Kadıköy Moda'daki köşkünü 10 yıllığına kiralayan Kadıköy Belediyesi, burayı gençlere bedava eğitim verecek bir müzikevi ve müzeye dönüştürecek

 
Gökhan Karakaş

Geçirdiği kalp krizi sonucu 1 Şubat 1999'da hayatını kaybeden sanatçı Barış Manço'nun Kadıköy Moda'daki köşkü müze ve müzik evi oluyor. Manço'nun ölümünden sonra icra satışıyla Halk Bankası'na geçen ve 8 yıldır kapalı kalan köşkü Kadıköy Belediyesi, müze ve ücretsiz müzik eğitimlerinin verileceği müzikevi olarak düzenlemek için kiraladı.
Evi Halk Bankası'ndan 10 yıllığına kiralayan Kadıköy Belediyesi, bu projeyi Kadıköylülere ve Manço'nun hayranlarına armağan edecek. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, şunları söyledi:


'O da onaylardı'
"Burası artık, hayatta olsaydı Manço'nun da çok onaylayacağı, mutlu olacağı bir projeyle yeniden yaşayacak. Burayı gençlerin ve çocukların ücretsiz piyano, gitar gibi müzik dersleri alabilecekleri bir müzik evine dönüştüreceğiz. Ailesi onay verirse de köşkün ikinci katını Barış Manço Müzesi yapacağız. Halen piyanosu, karyolası, dolapları ve Manço'nun Uzakdoğu seyahatlerinden aldığı bazı cam eşyalarının bulunduğu evinin bir bölümünü de onu yaşatmak, hayranlarıyla yeniden buluşturmak için müze haline dönüştüreceğiz. 8 yıldır kapalı olduğu için köşk çok bakımsız kalmış, birçok yeri dökülmüş. Hemen tadilata sokacağız."
Manço'yu köşkünde birçok kez ziyaret ettiğini kaydeden Öztürk, "Ölümünden sonra bu güzel köşkün yalnızlığı ben ve bütün Kadıköylülere hüzün veriyordu. Şimdi artık birçok kişi inanıyorum ki en başta Barış Manço bu projeden mutlu olacak" dedi.

BAKMADAN GEÇME