Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya "Askerlerimize ateş açıldı"

        İsrail askerlerinin Gazze'ye giden yardım gemilerine operasyon düzenlemesinin ardından İsrail'den ilk açıklama İsrail Ordusu'ndan geldi. İsrail ordusu, gemiye ele geçirdikleri sırada İsrail komandolarına ateş açıldığını savundu. Yapılan açıklamada 4 İsrail askerinin yaralandığı idda edildi.

        -İSRAİL HÜKÜMETİ: "ŞİDDETİ GEMİDEKİLER BAŞLATTI"

        İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun sözcüsü Mark Regev, Gazze'ye yardım götüren gemilere düzenlenen saldırıyla ilgili olarak, "şiddeti yardım taşıyanların başlattığını" iddia etti.

        Sözcü Regev, yaptığı açıklamada "Şiddeti onlar başlattı" diyerek, "bu olayın olmaması için mümkün olan tüm çabayı harcadıklarını, askerlerin bunun bir polis operasyonu olduğunu söylediklerini ve azami dikkat gösterdiklerini" savundu.

        Regev, "Maalesef, gemidekiler demir çubuklarla, bıçaklarla ve gerçek mermilerle aşırı bir güç ile saldırdılar" diye konuştu.

        İsrail ordu sözcüsü General Avi Benayahu da, komandoların operasyonunun uluslararası sularda yapıldığını söyledi.

        General Benayahu devlet radyosuna açıklamasında, "Komandolar, sabah 04.30 ve 05.00 (TSİ 04.30-05.00) arasında kıyılarımızdan 70-80 mil (130-150 kilometre) mesafede müdahale ettiler" dedi.

        Bu arada, Özgür Gazze Hareketi'nin internet sitesinde yayımlanan açıklamada da, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısının "uluslararası sularda, İsrail kıyısına 75 mil uzaklıkta düzenlendiği ve bunun uluslararası hukukun ihlali olduğu" belirtildi.

        Özgür Gazze Hareketi, Gazze'nin kuşatılmasına son verilmesine yönelik Avrupa kampanyası ECESG, İnsani Yardım Vakfı (İHH), Perdana Küresel Barış Örgütü, Gazze Kuşatılmasının Kaldırılmasına Yönelik Uluslararası Komite ile Gazze için Yunanistan ve İsveç yardım kuruluşlarından oluşan koalisyonunun ortak açıklamasında, Gazze'deki Filistinlilere acil yardım dağıtmayı hedefleyen sivillere yönelik saldırının durdurulması ve gemilere yollarına devam etme izni verilmesi istendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ