Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 'Mavi Marmara'da 800 yolcu var

        İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Başar,olayın başından itibaren, bir kriz merkezi kurarak sürekli gemiyle irtibat halinde olduklarını ancak dün saat 23.00'ten itibaren aralıklarla gemide karartma yapılmaya başlandığını ifade etti.

        Gemiye müdahale olmadan önce tüm iletişim kanallarının İsrail tarafından engellendiğini belirten Başar, ancak gemide ikinci bir görüntü imkanı olduğunu ve müdahale anındaki görüntüleri de oradan elde ettiklerini bildirdi. Başar şöyle devam etti:

        ''İsrail askerleri gemiye, havadan ve denizden çıktıkları görülüyor. Geminin ortasında yaralıların koyun sürüsü gibi toplandığını gördük. Yaralılardan başına kurşun isabet eden birinin öldüğü, vücudunun çeşitli yerlerinden yara alan başka bir kişinin de öldüğü bilgisini aldık. Ancak bu kişileri teşhis edemedik. Çok net bilgilerimiz yok. İsrail kaynaklarından da çelişkili açıklamalar geliyor. Gemide ayrıca kadınların yanı sıra 6 aylık bir bebek bulunuyor.''

        Başar, durumu değerlendirdiklerini hem Dışişleri Bakanlığıyla hem de Denizcilik Müsteşarlığıyla görüşme halinde olduklarını belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ