Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Yollarına devam ediyorlar

        İsrail donanması, Gazze'ye yardım filosu içinde yer alan gemilerden, yavaş seyrettiği için filoya Kıbrıs açıklarında katılamayan Rachel Corrie gemisini de durdurmaya hazırlanıyor.

        Gazze'ye Özgürlük Hareketi tarafından satın alınan ve gerekli tamiratının yapılmasının ardından Gazze'de, Refah'ta 2003 yılında bir yıkımı protesto sırasında İsrail buldozerinin altında kalarak ölen Amerikalı barış eylemcisi Rachel Corrie'nin adı verilen geminin, dün sabah İsrail donanmasının diğer gemilere düzenlediği operasyona rağmen, Gazze'ye doğru yoluna devam ettiği bildirilmişti.

        İsrail ordu radyosunun haberine göre, bir askeri kaynak, geminin, yine gerekirse zorla durdurulacağını bildirdi.

        Rachel Corrie, Çarşamba sabahı Gazze sahillerine varmayı hedefliyordu.

        Dün gemiden yollanan mesajlarda, diğer gemilerin başına gelenlere rağmen, Rachel Corrie'dekilerin hepsinin Gazze'ye yolculuğa devam amacında oldukları bildirilmişti. Rachel Corrie'de yer alanlar arasında, ateşli bir Filistin yanlısı barış eylemcisi olarak bilinen ve daha önce de bu tür gemi seferlerine katılan Nobel ödüllü Kuzey İrlandalı Mairead Maguire de yer alıyor. Maguire daha önceki Gazze'ye ablukayı kırma amacıyla düzenlenen bot seferlerinde İsrail tarafından gözaltına alınmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ