Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Medvedev, Putin'in kontrolünden çıktı

        Rusya'da Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'le Başbakan Vladimir Putin arasındaki iktidar paylaşımı halkın ve medyanın birinci öncelikli gündemleri arasında yer almaya devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Medvedev'in özellikle dış politika açılımlarında elde ettiği başarı popülaritesinin de yükselmesine neden oluyor.

        Levada Araştırma Merkezi'nin yaptığı son ankete göre Medvedev'in Rusya Başbakanı'nın kontrolünde hareket ettiğini düşünenlerin oranı yüzde 68'den yüzde 44'e geriledi. Medvedev'in Putin'in politikalarının devamı niteliğinde çalışmalarda bulunduğunu söyleyenlerin oranı ise yüzde 60.

        Rusya lideri Medvedev'in iyi bir izlenim oluşturduğunu düşünenlerin oranı ise yüzde 66'lara çıkmış durumda. Bu kategoride de Medvedev geçen yıla göre yüzde 7 oranında bir ilerleme sağladı.

        Kommersant'a anket sonuçları ile ilgili değerlendirmede bulunan Levada Araştırma Merkezi'nden Boris Dubin Rusya'da halkın Medvedev'e alışmaya başladığını, ilginin yükselmesinde mantıklı gerekçelerden çok psikolojik nedenlerin olduğunu söyledi.

        Carnegie Moskova Araştırma Merkezi'nden Andrey Riabov da yaptığı değerlendirmede, "Televizyon devlet başkanının popülaritesinin artmasında önemli rol oynuyor." tespitinde bulundu.

        Politik Teknoloji Merkezi'nden Boris Makarenko'ya göre ise Putin ve Medvedev arasında oluşturulan ikili uyum başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ