Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ahmedinejad'dan başsağlığı

        Mesajına ''Aziz Kardeşim, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'' diye başlayan Ahmedinejad, ''Filistin davası gerçeğinin anlaşılmasındaki gayretleri ile mazlum Filistin halkına yardım ulaştırılmasındaki desteklerinden dolayı'' Erdoğan'a teşekkür etti ve takdirlerini bildirdi.

        Ahmedinejad, ''Şerefli Türk milletinin seçkinlerinden bir grubun şehit olması dolayısıyla size, Türkiye Cumhuriyeti'nin başı dik ve büyük halkına başsağlığı diliyorum'' ifadelerini kullandı.

        Hak ve özgürlükten yana olan, vicdanı hür insanların, yaklaşık bir asırdır Filistin halkına karşı açıkça cinayet işleyen İsrail'in varlığını sürdürmesini kabul etmediğini ve etmeyeceğini belirten Ahmedinejad, ''İnsanlık düşmanı siyonist İsrail'in mazlum Filistin halkına karşı işlediği yeni cinayetin insanlık ve insan hakları için bir kez daha tehlike çanlarının çalınmasına neden olduğunu'' kaydetti.

        Ahmedinejad, ''Siyonistlerin son saldırı ve cinayetleri, onların uluslararası topluma ve insani değerlere saygısının olmadığını bir kez daha gösterdi'' ifadelerini kullandı.

        ''İsrail'in işlediği açık cinayetle yüzündeki aldatıcı perdenin düştüğünü'' kaydeden Ahmedinejad, ''uluslararası toplumun siyonist İsrail'e karşı siyasi yaptırım uygulamasını'' istedi.

        Ahmedinejad, ''cinayetler işleyen, korsanlık yapan ve devlet terörizmi uygulayan'' İsrail'e karşı baskı oluşturulması için dünya kamuoyunun harekete geçmesini istedi.

        İran Cumhurbaşkanı, mesajın sonunda saldırıda şehit olanların yakınlarına sabır, yaralılara acil şifa diledi.

        Ahmedinejad, İlam eyaletinde bugün halka hitaben yaptığı konuşmada da, ''Türk milleti başta olmak üzere, Yunan, Alman ve diğer ülke halklarına Gazze'ye yardım gemisi yola çıkardıkları için teşekkür ediyorum. Saldırıda verdikleri kurbanlardan dolayı da başsağlığı diliyorum'' demişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ