Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

 Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır ötesi harekatıyla ilgili olarak,  ''Umut ediyoruz ki bu son harekat olur, bu fitne biter, bu dert biter'' dedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen AK Parti 12. Bölge Yerel Yönetimler toplantısına, Van, Batman, Bitlis, Hakkari, Muş, Siirt ve Şırnak illerindeki milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer katıldı.

Toplantının açılışında TSK'nın sınır ötesi harekatına değinen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, geçmişte bu tür gelişmeler olduğunda tüm dünya ülkelerinin tepki gösterdiğini belirterek, şunları söyledi:

''Tüm ülkeler Türkiye'yi en sert dille kınayan mesajlar veriyorlardı. Fakat Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bütün ekibimizi gösterdiği olağanüstü çabalar sonucunda tüm dünyaya derdimizi anlatan o başarılı diyalog sonucu, dünya Türkiye'nin meşru müdafaa hakkının olduğuna inanmaktadır. Dünya medyasından farklı sesler çıksa bile resmi çevrelerden Türkiye'nin yaptığına bir itiraz gelmemektedir.''

Sınır ötesi harekat sırasında vatanları uğrunu şehit olan askerlere rahmet dileyen Bakan Çelik, şöyle dedi:

''Umut ediyoruz ki bu son harekat olur. Bu fitne biter, bu dert biter. İnsanımız bütün enerjisini çocuklarının eğitimine, daha iyi altyapı hizmetlerine, daha iyi belediye hizmetlerine harcanır. Biz de farklılığımıza rağmen huzur ve barış içerisinde yaşar ve birbirimizi daha iyi severiz. Bu ülkede huzur ve barış içerisinde yaşamak istiyorsak birbirimizin farklılıklarına tahammül edeceğiz ve saygı göstereceğiz. Biz bu ülkede tek devlete, tek millete, tek bayrağı inanıyoruz. Bunlar bizim ortak paydalarımızdır. Bunlardan taviz vermemiz söz konusu bile değildir. Kimse hesabını yanlış yapmasın. Bir milleti oluşturan farklı etnik kökenler vardır. Çok farklı kavimlere bağlı insanlar vardır. İnsanların hiçbirinin yüzü birbirine benzemez. Allah bizi yaratırken farklı yaratmış. Bu farklılık bir kavga sebebi olmaması lazım.''

-''TERÖR ÖRGÜTÜ KÜRT HALKININ TEMSİLCİSİ OLAMAZ''

AK Partinin iç ve dışta Türkiye'ye düşman üreten bir politika yapmadığını vurgulayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, şunları söyledi:

''Biz dost üretmek zorundayız. Terör örgütü Kürt halkının temsilcisi olamaz. Terör örgütü Kürt halkının temsilcisi gibi hareket edemez. Keşke bu terör belası Türkiye'nin başında olmasaydı. Dolayısıyla bu askeri operasyonlarda olmasaydı. Dünyanın hiçbir yerinde silahla saldıran insana, çiçeklerle karşılık veren yoktur. Terörle mücadele, silaha karşı, silahla mücadeledir. Polis ve asker kendi görevini yapacak. Bu bölgedeki vatandaşımızın hayatını tehdit eden, asker ve polise saldıran, Türkiye'nin bütünlüğünü tehdit edenlere karşı şüphesiz devlet, millet gücünü ortaya koyacaktır.'

Hükümetin 5 yıllık iktidarı süresince Doğu ve Güneydoğu'ya pozitif ayrımcılık yaparak sosyal devlet ilkesini vatandaşların iliklerine kadar hissetmesini sağladığını ifade eden Çelik, ''Doğu ve Güneydoğu insanımız, devletin şefkat elini AK Parti iktidarı vasıtasıyla yanağında hissetmiştir. Dolayısıyla bunun karşılığını vermiştir. Şefkat ve ekonomik operasyonlarımız bundan sonrada devam edecektir'' diye konuştu.

-12 EYLÜL DÖNEMİ-

Doğu ve Güneydoğu'daki kadınların 12 Eylül müdahalesinden sonra cezaevindeki çocuklarını ziyaretinde başlarına asker dikildiğini belirten Bakan Çelik, şunları söyledi:

''Bu kadınlar cezaevindeki çocuklarıyla Kürtçe konuşmaya başladığı zaman ağzı kapatılırdı ve 'görüşme bitmiştir' denilirdi. Bu yasaklar kalktı. İyi mi oldu, kötü mü oldu? Memleket mi bölündü? Kürtçe şarkı, türkü çalmak yasaktı. Bu yasaklar kaldırıldı. İyi mi oldu, kötü mü oldu? Böyle bir sıkıntı ortadan kalktı. Kürtçe gazete, dergi yasaktı. Bu yasaklar kalktı. İyi mi oldu kötü mü oldu? Şimdide söylüyorum, Kürtçe kurs vermek isteyenler gelsinler ilgili yönetmenlik gereği yapsınlar. Ben Van'a, Batman'a ve Şanlıurfa'ya müsaade ettim. Kürtçe öğretim dedim. Bunu tekrar yapmaya hazırız kimse bundan gocunmasın. Farklı dillerin olması insanların farklı dillerde şarkı türkü söylemesi, duygularını dile geçirmesi memleketin bölünmesi anlamına gelmiyor. Bunları AK Parti yapacaktır. Kimse kendisini kandırmasın biz iktidar olarak 81 vilayetin, bütün insanların iktidarıyız.''

-''ELDEN GİDEN CHP'DİR''-

Bazı çevrelerin Türkiye'nin özgürlük alanlarının genişletilmesi ve demokrasileşme adımlarının daha ileri atılması anlamına gelecek her türlü icraatlarından sonra çıkıp her fırsatta ''Cumhuriyet elden gidiyor'' dediğini belirten Bakan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Meclis'te de böyle dediler. Orada kalktım. Dedim ki 'Değerli milletvekilleri, değerli CHPli arkadaşlarım. Bana öyle geliyor ki siz yanılıyorsunuz.
Elden giden Cumhuriyet falan değil, elden giden Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Siz farkında değilsiniz.''

Açılış konuşmalarının ardından toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Bakan Çelik, toplantının ardından THY'nin tarifeli uçağıyla İstanbul'a gitti.

Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Siirt milletvekilleri Afif Demirkıran, Mehmet Yılmaz Helvacıoğlu, Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda, Muş Milletvekili Medeni Yılmaz, Hakkari milletvekilleri Rüstem Zeydan, Abtulmutalip Özberk, Van milletvekilleri İkram Dincer, Kayhan Türkmenoğlu, Kerem Altun ve Gülşen Orhan katıldı.

A.A

BAKMADAN GEÇME