Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Libya'da savaş dinmiyor

        Libya'da, Devlet Başkanı Muammer Kaddafi'ye karşı savaşan güçlerin, batıda başkent Trablus'a giden yol üzerinde bulunan Nafusa kasabasını ele geçirdiği bildirildi.

        Nafusa'daki muhalefif güçlerin yetkilisi Gomma İbrahim'e göre, Kaddafi'ye bağlı güçler, Nafusa'dan çekilmek zorunda kaldı. NATO'nun da bombaladığı alanda yer alan, bşkent Trablus'a 80 kilometre uzaklıkta bulunan Nafusa'nın muhalif güçlerin eline geçtiği iddiası, bağımsız kaynaklarca henüz doğrulanmadı.

        Ülkenin hem doğusunda hem de batısında süren savaşın çıkmaza girdiği bir dönemde Nafusa'nın ele geçirilmesi muhalifler açısından önem taşıyor.

        Muhalif güçler Trablus'u ele geçirmeden önce sahil kesimindeki bazı kentleri ele geçirmek isterken, muhalefet komutanı Fethi El Ayeb, kuvvetlerinin Kaddafi'nin elindeki Zaviye'den 15 kilometre açıkta olduğunu duyurdu.

        Muhalifler, Bingazi kenti yakınlarında, petrol dolum tesisleri ve rafinerinin bulunduğu stratejik Brega kasabasını ele geçirmek için de yoğun çaba gösteriyor. Önceki gün kentin doğu kesimini ele geçirdiğini açıklayan muhalifler, son 24 saatte hükümet güçleriyle yaşanan çatışmalarda 11 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

        Bu arada, küçük gruplar halinde Trablus'tan, muhaliflerin elindeki Bir Ganam kentine kaçışlar olduğu bildirildi.

        MUHALİF GÜÇLER BRAGA'YI ALMAK İÇİN BASTIRIYOR

        Libya'da muhalif güçler, ülkenin doğusunda Bingazi kenti yakınlarında, petrol dolum tesisleri ve rafinerinin bulunduğu stratejik Brega kasabasını ele geçirmek için yoğun bir çaba gösteriyor.

        Kentin Yeni Brega adı verilen doğu kesimini ele geçirdiğini önceki gün açıklayan muhaliflerin, hükümet güçleriyle çatışmalarında son 24 saat içerisinde 11 kişinin daha öldüğü kaydedildi.

        SON 24 SAAT İÇİNDE 11 KİŞİ ÖLDÜ

        Brega yakınındaki Ecdebiye kenti hastane kaynakları, en az 50 yaralının getirildiğini kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ